Podcast med Uppsala Universitet

Johan Tysk om Coronakrisen

Podcast med Johan Tysk, professor och vicerektor för naturvetenskap och teknik vid Uppsala Universitet, om digitalisering, universitetens snabba Zoom-adaption och hur Corona påverkar utbildningsväsendet.

http://Peter%20Hellgren%20Consid%20VD

Peter Hellgren

VD Consid AB

peter.hellgren@consid.se 073-350 88 70

Uppsala Universitets Johan Tysk om Coronakrisen

Johan Tysk är matematikprofessor och vicerektor för teknik och naturvetenskap på Uppsala Universitet – och berättar i detta avsnitt om hur hans och Uppsala Universitets vardag förändrats i och med Coronapandemin. Johan berättar bland annat om hur man försöker svara på behovet av kompetensutveckling bland permitterade ingenjörer och även matcha de behov som finns hos företag nu, och vad universitetsvärlden kommer ta med sig permanent efter Corona.

 

Vem är Johan Tysk?

Johan Tysk är matematikprofessorn som sedan 2006 är professor på Uppsala universitet. Sedan 2014 är han även vicerektor för vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap på Uppsala universitet.

Johan disputerade 1986 vid University of California, Los Angeles. Han forskar idag på problem om paraboliska och stokastiska differentialekvationer, ofta motiverade av frågeställningar inom finansiell teori. Tidigare har han forskat inom differentialgeometri. Tysk är även medlem Kungliga Vetenskaps-Societeten i Uppsala och Kungliga Vetenskapssamhället i Uppsala.

 

Glöm inte att prenumerera för att hålla koll på kommande avsnitt

 

– Ett digitalt avancerat näringsliv kan ta Sverige ur krisen, och där kan matematik och universiteten spela en väldigt stor roll.

Johan Tysk, Uppsala Universitet

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser