Pressmeddelande - 02 mar 2023

Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

CONSID I PRESSEN  2022-03-02

Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

”När Ryssland anföll Ukraina var Tord Strømdals första tanke att anmäla sig som frivillig soldat. Nu arbetar han i stället för Blågula bilen – sponsrad med en halvtidslön från företaget han jobbar på.

Att Tord Strømdal är norrman avslöjas bara av det norska ø-et. Och ibland av att han fortfarande hejar på norrmännen när det är skidåkning på tv. Men hans svenska är utan brytning, trots att han kom till Sverige först som 21-åring.
– Vi flyttade runt rätt mycket i Norge och jag blev bra på att byta dialekt. När jag kom till Sverige bytte jag till svenska, säger han som om det var den enklaste sak i världen.Tord jobbar som projektledare och verksamhetsarkitekt på IT-företaget Consid i Linköping. Men det senaste året har han lagt alltmer tid på Blågula Bilen, hjälporganisationen som stöttar Ukraina med fordon och utrustning.

– När Ryssland anföll Ukraina var faktiskt min första tanke att åka dit och anmäla mig som volontärsoldat. Det hade varit rena idiotin. Utan stridsvana och med dålig kondis hade jag inte tillfört något, säger han.

I den vevan skrev Take Aanstoot på Facebook att han hade en lastbil som han tänkte fylla med prylar och åka till Ukraina med. Ett konkret projekt som Tord genast nappade på.

– Jag letade fram mitt elverk, sovsäckar och sjukvårdsutrustning och hjälpte till att packa bilen.

Tord blev medgrundare till Blågula bilen, som sedan dess vuxit snabbt och till dags dato levererat nästan 150 fordon till Ukraina. Nästan 100 personer är nu i olika grad engagerade i verksamheten.

Tord valde att gå ner i tjänst för att kunna lägga sin tid på det oavlönade hjälparbetet. Men till sist sinade sparpengarna och det började bli ekonomiskt ohållbart. Då kom hjälpen från ett lite oväntat håll: Arbetsgivaren Consid beslutade att under sex månader halvtidsavlöna Tords arbete med Blågula bilen.

Consids vd Peter Hellgren förklarar varför:

– Det är viktigt att alla gör vad de kan för att stötta ukrainarna i det här orättfärdiga kriget. Vi stöttar också War Child och har flera insamlingsinitiativ där vi dubblar de insamlade medlen. Vi vill gärna uppmuntra andra företag att arbeta på samma sätt.”

Läs hela reportaget här!

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid deltar i
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid deltar i ”Rebuilding Ukraine”

  8 timmar sedan

  Vid ett högnivåmöte på Norrsken Foundation höll Consids hållbarhetsansvariga, Nathalie Besèr, nyligen ett föredrag om hur Consid fokuserar på psykosocialt stöd och digital utbildning  till de ukrainska barnen.

  Trelleborgs Allehanda - Debatt Ukraina
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg, War Child

  Consid i pressen: Företagen måste göra mer för Ukraina

  1 dag sedan

  Olof Odier, kontorschef för Consid skriver i Trelleborgs Allehanda om hur även företag måste kliva in och stötta Ukraina. Consid tog tidigt beslutet att bistå med både ekonomiskt stöd till de som drabbats och erbjöd även flyktingar från kriget möjligheten att flytta till Sverige tillsammans med sina familjer och få arbeta på företaget. 

  SYDÖSTRAN
  Consid i media, Karlskoga, Pressmeddelande, Sverige

  Consid i pressen: ”Vi söker ständigt nya kollegor”

  2023-03-22

  Sydöstran intervjuar Elin Santonsson och Patrik Assarsson på Consid i artikelserien "Här finns jobben". I artikeln får man läsa om Consids tillväxt, det ständiga behovet av nya medarbetare och vad it faktiskt innebär. 

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  2023-03-20

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Ladda fler