2022-11-17

Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

Dagens industri 2022-11-17

Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

Sveriges bästa arbetsgivare är en årlig undersökning från undersökningsföretaget Universum.

I år deltog 21 534 personer i undersökningen. Siffrorna avslöjar inte bara landets bästa arbetsgivare, utan också vad som tilltalar de anställda i form av olika egenskaper och engagemangsfaktorer.

Den arbetsgivare som kammar hem förstaplatsen för andra året i rad är konsultbolaget Consid. Bolaget erbjuder konsulttjänster inom it, ledning och digital marknadsföring.

It-konsultbolagen fortsätter sedan att toppa listan med Sigma Technology på andraplats och Sogeti på tredjeplats. Sedan följer det medicintekniska bolaget Sectra på fjärdeplats och läkemedelsjätten AstraZeneca på femteplats.

– Det som sticker ut med Consid och egentligen alla som ligger högt på listan är att man har en kombination av tre saker, berättar Claes Peyron, Nordenchef på Universum.

Det ena är att man har en stark och tydlig kultur, och det andra är att man har nöjda medarbetare som också vill rekommendera arbetsgivaren.

Effekten blir då att anställda väljer att stanna kvar och inte byter jobb.

Claes Peyron yfter vidare ut en gemensam nämnare för Consid och Sigma Technology.

– De är entreprenöriella, de erbjuder delägarskap och har mindre enheter som gör att allas jobb gör skillnad.

Läs mer om Consid som Sveriges Bästa Arbetsgivare här

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter