PRESSMEDDELANDE 2021-10-14

Rekordstort Considition hålls på torsdagskvällen

Årets upplaga av Considition har rekordmånga deltagare, över 300 har anmält sitt intresse. Den här gången är Considition ett AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangeras i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

– Den ökande e-handeln är en av de stora digitala samhällsomvälvningarna som vi befinner oss mitt i. Det är otroligt spännande att årets AI/ML-hackathon, Considition, går ut på att hitta hållbara och innovativa lösningar för att effektivisera e-handelslogistiken. Målet är att skapa algoritmer för att effektivisera logistiken och att göra den mer hållbar, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid

2020 blev året då den svenska e-handeln fick en extrem fartökning. Svenskarnas överflyttning av allt fler köp till nätet hade börjat redan tidigare – men coronapandemin accelererade den utvecklingen ytterligare. Under helåret 2020 ökade handeln med 40 procent och den sammanlagda försäljningen hamnade på 122 miljarder kronor, enligt E-barometerns årsrapport för 2020, sammanställd av Postnord i samarbete med Svensk Digitalhandel och HUI Research.

En stor utmaning för alla e-handelsföretag är logistiken. Kunderna kräver snabba leveranser, gratis returhantering och flexibla leveransavtal. Det ska vara billigt, kundcentrerat och miljövänligt.

Axel Möller, CTO Budbee
Axel Möller, CTO på Budbee

– De tävlande i årets upplaga av Considition ska optimera leveransflöden, underlätta budbilschaufförers beslutsfattande i realtid och öka den miljömässiga hållbarheten genom att skapa innovativa självlärande algoritmer. Gamification-delen av utmaningen kan liknas vid en väldigt avancerad version av det klassiska spelet Tetris, säger Axel Möller, CTO på Budbee.

Consid har tidigare anordnat hackathonet tillsammans med bland andra Riksbyggen, IRONMAN och Globhe Drones. I år är det alltså Budbee som varit med och format den hållbarhetsnära utmaningen som ska lösas med hjälp av de tävlandes algoritmer.

Själva hackathonet går av stapeln på torsdagskvällen. Vinnarna av kodtävlingen får åka på en weekend till Baltimore, Maryland, USA i juli 2022 för att besöka International Conference on Machine Learning (ICML).

Följ gärna sändningen på Twitch eller Youtube.

Schemat för kvällen:

18:30 Livesändningen från studion börjar på Twitch & YouTube.
18:30 Karta #1 går live. Stänger 18:50
19:00 Karta #2 går live. Stänger 19:20.
19:30 Karta #3 går live. Stänger 19:50.
20:00 Sista kartan går live. Stänger 20:20.
20:30 Slutresultat presenteras – vinnare utses.
20:35 Intervju med vinnarna.
20:45 Livesändningen avslutas.

 

 

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig