2020-11-02

De är nominerade till årets Considutmärkelser

De är nominerade till årets Considutmärkelser

Det ledande svenska it- och kommunikationsföretaget Consid prisar årligen digitala förebilder som satt extra stort avtryck i samhällsdebatten. Samtidigt uppmärksammar företaget insatser och personer inom Consid. Prisutdelningen sker vid den stora Considgalan i Blå hallen i Stockholms Stadshus. Årets nominerade är en färgstark skara.

– Det är otroligt roligt att få uppmärksamma dessa personer som gjort särskilda insatser och som är imponerande digitala föredömen. Vi behöver förebilder inom digitalisering och vi behöver visa vår uppskattning för dem, säger Peter Hellgren, vd Consid.

De nominerade är:

Utmärkelsen Årets digitala influencer delas ut till en individ som under året drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för den digitala utvecklingen i Sverige.

Tekla Acs & Helen Van, grundare av Aimn
Aimn  är ett innovativt och värdedrivet varumärke med en tydlig strategi att skapa nästa generations produkter inom träning och aktiv livsstil. Träningskläderna från Aimn syns just nu över hela Sverige och bolaget har slagit rekord i sin enorma tillväxtresa och är värderat till över en miljard kronor. Tillväxten kom inte minst under pandemins hemmajobb-tider när många önskade sig bekväma kläder. Vi tackar Tekla och Helen för att de boostar och uppmuntrar andra kvinnor till en aktiv livsstil och att alltid ”strive forward”.

Jon Olsson, grundare Db
Genom sin YouTube-kanal och Instagram inspirerar Jon Olsson miljontals att våga gå sin egen väg, starta bolag och satsa allt för att nå sitt mål. Hans personlighet och trendkänsla har gjort det egna, digitala väskmärket Db (tidigare Douchebag) till en riktig e-handelsframgångssaga – nu med nytt intäktsrekord. Under 2020 ökade intäkterna till hela 166 miljoner norska kronor. Db trendar just nu över hela världen, och resan har bara börjat.

Pernilla Nyrensten, vd Revolution Race
Pernilla Nyrensten är power! Hon är den första kvinnan någonsin som är sittande vd på ett börsnoterat bolag i Sverige. Sedan börsintroduktionen har hon blivit en symbol för kvinnlig entreprenörsanda i Sverige och en stor förebild för många kvinnor inom bolagsvärden och Sverige i stort. Det digitala livsstilsvarumärket Revolution Race säljer frilufts- och fritidskläder och föddes ur en idé på en hike till Everest Base Camp i Nepal.

Johan Lagercrantz, vd MatHem
MatHem är Sveriges främsta matvaruaffär på nätet, som genom sin plattform skapat en enklare vardag för tusentals svenskar. Med MatHem får du mat, prylar och recept direkt hem till dörren. Smidigare än så blir det inte! I tider med omfattande Covid-19-relaterade restriktioner för den svenska befolkningen har bolaget underlättat enormt och bidragit till minskad smittspridning.

Årets eQualizer
Årets eQualizer

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes.

Zara Larsson, artist
Zara Larsson är en av Sveriges absolut främsta musikexporter och har under pandemin visat på styrka och mod när hon i Sommar i P1 berättade om pandemins spår ur ett personligt perspektiv. Hon släppte sitt senaste album under 2021, trots att hon inte kunde göra några liveframträdanden. I stället anordnade hon en livekonsert på YouTube som hyllades på flera fronter. Innovativ är bara förnamnet! Vidare har Zara under många år varit en viktig kvinnlig ikon som driver jämställdheten i framåt i det digitala klimatet.

Nina Rung, kriminolog
Nina är kriminolog, föreläsare, våldsförebyggare och barnrättsexpert och är med och driver opinion i frågor kring jämställdhet, barns utsatthet, sexualbrott, våldsprevention och det svenska rättssystemet. Genom sitt engagemang och föreläsningar ökar hon kunskapen kring Sveriges rättssystem och lär landet viktiga medel i bemötande. Vi behöver fler power women som Nina Rung!

Lovette Jallow, Action For Humanity
Lovette Jallow driver Instagram-kontot @action4humanity_se och föreläser med JÄMK, Jämlikhetskommitén, där hon sprider kunskap om rasism, diskriminering och orättvisor i samhället. Hon har genom sina digitala plattformar och föreläsningar hittat ett sätt att engagera människor mot den strukturella rasismen och rasismen i vardagen.

Anna Wikland, chef Google Sverige
Anna Wikland är chef för Google Sverige och är därmed en av näringslivets mäktigaste ledare. Hon kämpar dagligen, och på många sätt, med att få fler tjejer att satsa på teknik. Med sitt engagemang för kvinnors roll i branschen och i Sverige i stort är hon en starkt drivande faktor i hur vi tillsammans når en mer jämställd bransch.

Årets digitala utbildare 2021
Årets digitala utbildare 2021

Årets digitala utbildare delas ut till en individ eller ett initiativ inom utbildningsväsendet som på ett föredömligt sätt delat med sig av sina kunskaper inom det digitala och nyttjat digitaliseringens potential för att driva utbildningen i rätt riktning i den kontext denne är verksam inom.

Salman & Arta, grundare Albert – den digitala matteläraren
Salman Eskandari och Arta Mandegari är grundare av appen Albert – den digitala matteläraren, som vill hjälpa både barn och föräldrar med matte. Under Corona-pandemin, när hemskolning för många blev ett faktum, erbjöd de periodvis gratis medlemskap för att så många barn som möjligt skulle kunna använda sig av tjänsten.

Karin Nygårds, lärare och författare
Karin är läraren, författaren och programmeringsentusiasten som arbetar med frågan om programmering i skolan samt utbildar barn i programmering, modern teknik och digitalisering genom lekfulla projekt, bland annat Hackerskolan, Programmera mera och GeekGirl Mini. Hon har även arbetat med frågan om programmering på skolschemat i flera olika forum.

Joel Hellermark, vd Sana Labs
Joel är grundare och vd för Sana Labs; ”all-in-one”-inlärningsplattformen med AI som grund och ett av världens mest omtalade AI-bolag inom utbildning. Här jobbar man bland annat för att frigöra tid för lärare med hjälp av AI. Joels innovativa idéer och tekniken inom ramarna för Sana Labs har synts i bland annat TED, The Guardian och Financial Times.

Hugo Wernhoff, vd och grundare av Kognity
Hugo Wernhoffs utbildningsplattform Kognity har gjort en mycket imponerande utveckling den senaste tiden. Bolaget gör lärande enkelt genom att skapa digitala, interaktiva läroböcker som kan läsas på allt från dataskärmar till mobiltelefoner och läsplattor. Nu är målet att få in bolagets produkt på det amerikanska nationella skolprogrammet. Go Hugo!

 

Under Considgalan prisas också Årets medarbetare, Årets Considambassadör, Årets projekt och Årets kontor. De nominerade är:

Årets medarbetare 2021
Årets medarbetare 2021.

Årets medarbetare delas ut till en Considare som under året varit en team player, spridit en god stämning på kontoret och på olika sätt och i sann Consid-anda visat att den förstått vad det innebär att vara en god medarbetare.
Jenny Franzén

Jenny är kollegan som alltid ställer upp, och det med ett stort leende på läpparna. Hon får kollegor och nya medarbetare att må bra och känna sig välkomna och delaktiga, och ser alltid till att peppa andra att följa med på interna och externa aktiviteter. En klippa i alla lägen.

Mikael Antonsson

Med sitt stora driv och engagemang för kundleveransen har Mikael under året spridit den nödvändiga förståelsen för kundens förutsättningar i vår leverans och givit övriga medlemmar energi att göra sitt yttersta. Med smart diplomati och sitt sinne för affärer vänder han till synes svåra affärssituationer till fullkomlig succé.

Therese Ericson 

Therese har, med sitt enorma prov på sann team-mentalitet spridit positiv stämning både på kontoret och digitalt under året som varit. I sann Consid-anda visar hon att hon lever och andas vår kultur och på riktigt förstår vad det innebär att vara en medarbetare av rang.

Sigrid Lundin Lindström

Med sitt närvarande, lösningsorienterade ledarskap samt mod och prestigelöshet, har Sigrid lyft sina kollegor på ett mycket imponerande sätt under det gångna året. Sigrid är en sann idéspruta som trots många bollar i luften lyckas med konststycket att finnas där för sina kollegor när de behöver hjälp. En dröm till kollega.

Årets Considambassadör 2021
Årets Considambassadör 2021.

Årets Considambassadör delas ut till en medarbetare som under året varit en extra lysande ambassadör för Consid och som på olika sätt spridit en positiv bild av företaget i sitt nätverk, bidragit till god stämning i olika sammanhang och verkligen visat på förståelse för vad det innebär att vara en del av Consid-familjen.
Elisabeth Paulsson

Med stor lyhördhet för kundens behov och en djup förståelse för konsulthantverket har Elisabeth under året utvecklat och fördjupat två av Consids största kundrelationer. Hennes varma, öppna och inkluderande ledarskap får kollegor att växa, där Consids värdeord ständigt är närvarande i allt hon tar sig för.
Stuart McDougall

Stuart är Consids “Office-Ninja”; en inspirerande människa och entreprenör som på kort tid byggt starka kundrelationer och spännande leveranser att vara stolt över. Han hittar alltid möjligheter där ingen annan ser dem och är navet i hela den svenska e-handeln. Hans ambassadörskap smittar av sig på hela organisationen och gör avtryck som stannar kvar på riktigt.
Christoffer Nilsson

Christoffer hittar alltid nya innovativa vägar för Consid att gå och har under det gångna året varit med och skapat en fantastisk kultur och nya ramar och mål vid en etablering. Det finns ingen som tipsar om vassa IT-konsulter likt Christoffer och hans entreprenörsanda sprider sig nu hela vägen över till Norge, något som lägger grunden för hela etableringen.
Matilda Niemi

Matilda är Consid upp i dagen. Hon är en riktig entreprenör med känsla för andra människor, där hennes brinnande engagemang och kompetens lyser igenom i allt hon är delaktig i. Hennes ledarskapsförmågor märks inte minst i viljan att förädla processer på ett fint och positivt sätt. Hållbarhet ligger henne varmt om hjärtat och hon är med och driver Consids hållbarhet till absolut världsklass. Matilda är kort och gott en sann ambassadör för hela Consid.

 

Årets Projekt 2021
Årets Projekt 2021.

Årets projekt delas ut till ett projekt som på ett anmärkningsvärt sätt hjälpt våra kunder att bli bättre, mer effektiva och mer lönsamma genom att vi på bästa möjliga sätt tagit vara på den digitala världens möjligheter.

Riksbyggen: Hemshare

Projektet för Riksbyggen är ett projekt som går till historien. Tillsammans har Consid och Riksbyggen tagit fram HemShare, en tjänsteplattform som skapar en närmare relation till- och mellan de boende. Detta genom boendenära tjänster med syftet att förenkla vardagen för människor. Projektet är ett strålande exempel på modern tjänsteutveckling där Consid verkligen visat på både bredd och djup i hela leveransen, från ax till limpa.
Regeringskansliet 

I arbetet med att modernisera och digitalisera lösningen för Rättsinformation hos Regeringskansliet har en gammal och komplex lösning för Sveriges lagar och förordningar byggts om till något enkelt och modernt som förbättrat användarnas vardag avsevärt. Consid har hjälpt till att vända en verksamhet som var mycket skeptisk till ett agilt arbetssätt, till att bara se fördelar. Projektet har lyfts fram inom Regeringskansliet som en förebild för gott samarbete.

Boverket

I mars började ett utmanande projekt där Consid på kort tid skulle ta över flertalet samhällskritiska system och externa webbar. Med gemensam kraft från konsulter på hela Consid lyckades projektet skapa leveransteam med rätt förutsättningar. Genom hårt arbete och stort engagemang levererade projektet enligt tidplan och skapade fantastiska möjligheter till merförsäljning. Idag levererar teamen mer är 3000 timmar/månad och bevisar hur vi tillsammans kan skapa lönsamma affärer och nöjda kunder.

SPSM (Specialpedagogiska Skolmyndigheten)

Projektet tillsammans med Specialpedagogiska Skolmyndigheten visar på styrkan i att använda Consids bredd för att få affären att växa och skapa stor effekt hos kund. Leveransen har präglats av samverkan och nyttjande av den expertkompetens som återfinns runt om i Consids organisation; hela 12 kontor och fem affärsområden har varit involverade i leveransen. Ett projekt i samverkans tecken, med andra ord.

Årets kontor 2021
Årets kontor 2021.

Årets kontor utses utifrån resultatet av Consid Booster med koppling till utveckling, tillväxt, nyckeltal och olika typer av värdeskapande initiativ under det gångna året. De nominerade utses av Consids ledning som ett resultat av tävlingens ingående kriterier. Då oktober ännu inte avslutats, och därmed inte heller Consid Booster, kommer de nominerade kontoren i Årets kontor presenteras i efterhand.

 

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter