2019-10-28

De blev årets digitala influencer, årets equalizer och årets digitala utbildare 2019

Considgalan, en årlig tillställning i Stockholm Stadshus, gick under lördagskvällen av stapeln. Under kvällen avslöjade konferenciär Petra Mede vinnarna av årets externa nomineringar. Journalisten Frida Boisen fick ta emot priset som Årets digitala influencer, Microsofts VD Hélène Barnekow premierades som Årets eQualizer och Ivan on Tech tilldelades utmärkelsen Årets digitala utbildare. Priserna syftar till att uppmärksamma årets föredömen inom digitalisering, jämställdhet och utbildning.

Frida Boisen mottar pris under Considgalan 2019.
Frida Boisen mottar pris under Considgalan 2019.

Under gårdagens gala i Blå Hallen premierade Consid, ett av landets snabbast växande IT-bolag, tre föredömen inom digitalisering. Likt förra året delades utmärkelsen Årets digitala influencer ut till en individ som drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt under det gångna året där Alexander Pärleros stod på vinstpallen 2018. Även utmärkelsen Årets eQualizer delades ut i år igen, detta i syfte att premiera en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branschen framåt. Förra året vann Isabella Löwengrips Nordic Tech House. Nytt för i år var utmärkelsen Årets digitala utbildare, som tilldelades en person som spridit kunskap med hjälp av digitala verktyg.

Årets digitala influencer 2019 blev Frida Boisen, med nomineringen:”Genom sin plattform använder denna digitala multitalang sin röst på ett föredömligt sätt som en av landets mest inflytelserika personer. Detta genom att uppmärksamma, sprida kunskap om och skapa debatt kring aktuella ämnen inom digitalisering, varumärkesbyggande och sociala medier. Årets Digitala Influencer tilldelas journalisten och författaren Frida Boisen. Frida kommenterade utmärkelsen såhär;

– Att få ta emot detta pris känns enormt stort för mig och jag känner mig rörd, tacksam och hedrad att få stå här idag. Jag brinner för yttrandefrihet och att få sprida kunskap om digitalisering. Detta är och kommer alltid vara hjärtefrågor för mig.

Årets eQualizer 2019 blev Hélène Barnekow, med nomineringen:”En av vår tids största förebilder inom jämställdhet och ledarskap är nu högst aktuell på flera fronter. Med en lång yrkesbakgrund inom jämställdhet och IT har denna person nu intagit en position många bara skulle kunna drömma om. Årets eQualizer tilldelas Microsoft Sveriges vd Hélène Barnekow.” Se hur hon kommenterar priset nedan;

– Wow! Jag känner mig otroligt hedrad att få ta emot denna utmärkelse. Jag har fått förmånen att jobba med jämställdhetsfrågor i över 20 år nu och det har under resans gång blivit så tydligt att vi verkligen kan göra skillnad tillsammans.  Det är viktigt att förebilder finns och att denna utmärkelse finns. Det är också sätt att driva jämställdhetsfrågan.

Årets digitala utbildare 2019 blev Ivan on Tech, med nomineringen: ”På ett nytt och innovativt sätt har denna person tagit digital utbildning till helt nya höjder. Detta innovations- och teknikproffs utbildar nu tusentals människor på en av våra största plattformar. Årets digitala utbildare tilldelas Ivan on Tech.” Såhär säger Ivan om utmärkelsen;

– Detta känns självklart superroligt för mig. Jag är ofta på resande fot någonstans i världen och utbildar men att få komma hem till Sverige och bli premierad för sitt arbete på hemmaplan är en fantastisk känsla.

Peter Hellgren, vd på Consid, berättar mer om utmärkelserna:

– Vi vill stå längst fram i ledet och bana väg för en mer jämställd och digitaliserad bransch och värld. Genom att lyfta föredömen sprider vi vår ståndpunkt i vikten av att lyfta de som gör gott för vårt digitala samhälle. På sikt skapar vi tillsammans en hållbar utveckling, menar Hellgren.

Övriga nominerade till Årets digitala influencer var Therese Lindgren, Margaux Dietz och Lucas Carlsén, nominerade till Årets eQualizer var även Mia Skäringer, Vanja Tufvesson och Robyn och fler nominerade till Årets digitala utbildare var Anders Hansen, Danica Kragic Jensfelt och Daniel Weilar. Ta del av fullständiga nomineringstexter samt mer information kring de båda utmärkelserna här.

– Vi är oerhört stolta över våra finalister och vinnare av våra externa priser i årets upplaga av Considgalan 2019, säger Therese Eriksson, t.f. Varumärkesansvarig på Consid.


Personer påväg på röda mattan in i Stadshuset under Considgalan 2019

Considgalan

Considgalan är Consids årliga gala för alla medarbetare i Stockholms Stadshus där bland annat utmärkelserna Årets digitala influencer, Årets eQualizer, Årets digitala stjärnskott, Årets digitala hederspris och War Child Award by Consid delas ut.
Läs mer om detta

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter