2016-12-21

De ska skapa Jönköpings snyggaste kontor

Consid har suttit i sina lokaler på Barnarpsgatan sedan 2008. Sedan dess har de, till följd av den expansiva tillväxt de är och har varit mitt uppe i de senaste åren, tvingats utöka lokalytan ett flertal gånger. I skrivande stund sitter de spridda på tre våningar i Länsförsäkringars fastighet, och lokalerna blir trängre allt eftersom bolaget fortsätter att rekrytera fler nya medarbetare. Därför var de inte sena att nappa på Fastighets AB Eric Ekblads erbjudande om att flytta in i de toppmoderna lokalerna i nya Atollen, precis intill och med full utsikt över Munksjön. Det är delvis Team Sportias tidigare lokaler, på andra våningen i fastigheten, som kommer tillträdas av konsultbolaget. Lokalerna som Consid tar över mäter 1100 kvadratmeter, där avtalet innehåller en option på ytterligare 400 kvadratmeter.

– Som en aktiv fastighetsägare i Jönköpings city så är vår ambition att skapa en dynamisk stadskärna genom nya attraktiva varumärken och arbetsplatser. Vi är därför väldigt glada över att tillsammans med snabbväxande Consid, nu ska ta fram ett av Jönköpings finaste kontor. Läget mitt i city, med 3,5 meter höga fönster och fjärrkyla från Vättern gör detta till ett unikt kontor. Perfekt för ett utåtriktat företag som Consid, säger Ralf Ekblad på Fastighets AB Eric Ekblads.

Peter Hellgren, vd för Consid, menar på att företagets lokaler är en avgörande aspekt när det kommer till rekrytering, men också när det handlar om att skapa en arbetsplats som andas glädje och innovation. Och att rekrytera i stadig takt, det ska Consid fortsätta med.

– Vi behöver anställa 150 individer över totalen sett under 2017, varav minst 20 individer i Jönköping. Detta gör dels att vi inte längre får plats i våra lokaler på Barnarpsgatan. Men det gör också att vi måste fortsätta vara en av Jönköpings mest attraktiva arbetsgivare – det även när det kommer till våra lokaler. Våra kontor är mer än en arbetsplats – de är en mötesplats för våra anställda att träffas på även utanför arbetstid.

Ekblad och Hellgren menar på att kontoret kommer bli Jönköpings snyggaste och mest attraktiva.

– De nybyggda Atollen-kvarteren har blivit en destination. Läget mitt i stadskärnan, precis intill Munksjön, har lockat flera nya varumärken till stadskärnan. Vi skulle inte bli förvånade om Consids innovativa team här skapar Jönköpings snyggaste kontor. Consids varumärkesbyggande värderingar kompletterar bra de butiker och restauranger som etablerat sig i Jönköpings nya citykvarter., menar Ekblad.

– Våra lokaler har kommit att bli något av ett signum för oss. Nu är dock vårt huvudkontor här i Jönköping vårt äldsta kontor och det är dags att det händer något nytt även i Jönköping. Flytten kommer innebära ett stort steg uppåt för oss, vilket känns jätteroligt, menar Hellgren.

Consid, är ett av Sveriges, och därmed även Jönköpings, snabbast växande bolag. De blev nyligen utsedda till ett av 100 svenska Karriärföretag för andra året i rad- en utmärkelse som innebär att företaget är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, och har i fem respektive fyra år i obruten följd fått utmärkelserna Di Gasell och Superföretagen. Företaget har idag 380 anställda fördelade på 13 orter runtom i landet och beräknas omsätta 450 miljoner kronor 2016.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter