Den digitala erans barnvagnsanpassade hissar

Webbdirektivets påverkan på din organisation

Webbdirektivet väntar runt hörnet, vilket kommer med flera konsekvenser för såväl myndigheter, landsting, kommuner som andra offentliga aktörer. Ta del av Carins blogginlägg kring dess påverkan och vad man kan vidta för åtgärder nedan.

http://Carin%20Frid,%20regionansvarig%20Consid%20Communication%20i%20Göteborg

Carin Frid

Regionansvarig Consid Communication Göteborg

carin.frid@consid.se 070-624 29 25

Hiss utan barnvagnsanpassning – nej tack!

När man bygger samhällskritiska tjänster och produkter såsom exempelvis vägar och skolbyggnader gäller alltid olika byggnormer för att säkerställa god kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Dessa normer uppdateras ständigt. Förr i tiden kunde man exempelvis bygga hus med hissar där man inte fick plats med en barnvagn vilket då var det helt i sin ordning. Idag skulle det aldrig få ske.

Den digitala barnvagnsanpassningen – Webbdirektivet

Samma process och resa görs idag med de digitala tjänsterna som vi medborgare är beroende av och använder varje dag. Visste du till exempel att du ska kunna använda en kommunwebb, och exempelvis ansöka om förskoleplats eller söka bygglov, med bara en hand?

Det ska inte spela någon roll om du har ett barn på armen – du ska kunna surfa fram närmaste vårdcentral, hitta telefonnumret och klicka på ring. Eller ponera att du har svårigheter med att knappa på telefonen eller hantera en datormus? Då ska man kunna prata med webben och istället få information uppläst.

Det är detta som Webbdirektivet ska säkerställa – att god tillgänglighet för så många som möjligt ska råda på webbplatser, appar och andra digitala plattformar. Den nya lagen börjar gälla från och med 23:e september i år och omfattar myndigheter, landsting, kommuner och andra aktörer som klassas som offentligrättsliga organ.

Vi hjälper er barnvagnsanpassa webben

Vi på Consid arbetar ständigt med de senaste teknikerna och en väldigt stor del av våra kunder är aktörer inom just offentlig förvaltning. Det gör oss till något av en expert på Webbdirektivet och allt vad det innebär. Vi kan hjälpa dig att uppgradera eller bygga ny webb som håller måttet.

Vill du veta mer?

Besök vår samlingssida där du kan lära dig allt du behöver inför Webbdirektivet som träder i kraft den 23 september 2020.

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser