2021-11-13

Digitala förebilder prisades på Considgalan 2021

PRESSMEDDELANDE 2021-11-13

Pernilla Nyrensten, Lovette Jallow, och Joel Hellermark, prisades alla vid den årliga Considgalan som hölls i Blå hallen i stadshuset under lördagskvällen. Det är det ledande svenska it- och kommunikationsföretaget Consid som årligen prisar digitala förebilder som satt extra stort avtryck i samhällsdebatten.

Considgalan gick i år i 20-talets tecken och bjöd på ett fascinerande evenemang, med Gatsbyinspirerade framträdanden. Maten var utsökt, med bland annat Kalixlöjrom till förrätt. Konferencier David Hellenius och Consids vd Peter Hellgren delade ut priserna.

Utmärkelsen ”Årets digitala influencer” ges till en individ som under året drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för den digitala utvecklingen i Sverige. I år fick Pernilla Nyrensten, vd på Revolution Race, priset med motiveringen:

”Pernilla Nyrensten är power! Hon är den första kvinnan någonsin som är sittande vd på ett börsnoterat bolag i Sverige. Sedan börsintroduktionen har hon blivit en symbol för kvinnlig entreprenörsanda i Sverige och en stor förebild för många kvinnor inom bolagsvärden och Sverige i stort. Det digitala livsstilsvarumärket Revolution Race säljer frilufts- och fritidskläder och föddes ur en idé på en hike till Everest Base Camp i Nepal.”

Pernilla och Niclas Nyrensten
Pernilla och Niclas Nyrensten på Considgalan.

Pernilla Nyrensten, som fanns på plats vid prisutdelningen tillsammans med sin man Niclas, var tacksam för utmärkelsen.

-Jag blir så glad när jag får möjligheten att inspirera andra kvinnor att ta steget in i entreprenörskap. Om jag kan få en enda kvinna att våga satsa så har jag vunnit, säger Pernilla Nyrensten.

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes. Årets värdiga vinnare var Lovette Jallow, Action For Humanity.

-Jag vill verkligen inspirera andra människor att tro på sig själva. Jag är autistisk, svart och lesbisk kvinna. Alla ska våga vara den de själva vill, säger Lovette Jallow, som hade med sig sin mamma på galan.

Lovette Jallow driver Instagram-kontot @action4humanity_se och föreläser med JÄMK, Jämlikhetskommitén, där hon sprider kunskap om rasism, diskriminering och orättvisor i samhället. Hon har genom sina digitala plattformar och föreläsningar hittat ett sätt att engagera människor mot den strukturella rasismen och rasismen i vardagen.

Årets digitala utbildare blev Joel Hellermark, vd Sana Labs. Joel är grundare och vd för Sana Labs; ”all-in-one”-inlärningsplattformen med AI som grund och ett av världens mest omtalade AI-bolag inom utbildning. Här jobbar man bland annat för att frigöra tid för lärare med hjälp av AI. Joels innovativa idéer och tekniken inom ramarna för Sana Labs har synts i bland annat TED, The Guardian och Financial Times.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter