Podcast med Anna Wikland, Google

Hur den digitala utvecklingen ser ut i Sverige framöver och varför hållbarhet är så viktigt för Google.

I det 20:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Lyssna på bland annat om hur vardagen som nationell chef på ett av världens främsta bolag ser ut, hur man jobbar med innovation på Google i Sverige, hur den digitala utvecklingen ser ut i Sverige idag och framöver, varför hållbarhet är så viktigt för Google och hur vi når en mer jämställd it-bransch.

Anna Wikland är Googles Sverigechef sedan drygt tre år tillbaka. Hon tog 2004 en kandidatexamen i marknadskommunikation på California Lutheran University och hade därefter ledande positioner på olika bolags marknadsavdelningar i Los Angelesområdet.

2006 började hon som Sales Director på Keybroker i Stockholm, vilket hon var i knappt tre år innan hon blev Chief Sales Officer på bolaget.

Drygt fyra år senare blev hon även vd för bolaget. I januari 2014 började Anna på Google, då som Industry Leader, och drygt två och ett halvt år senare axlade hon rollen som hon har idag.

I mötet med Anna diskuteras bland annat hur vardagen som nationell chef på ett av världens främsta bolag ser ut, varför Googles svenska verksamhet ofta beskrivs som en innovationshub, hur den digitala utvecklingen ser ut i Sverige idag och framöver, varför hållbarhet är så viktigt för Google, hur vi når en mer jämställd it-bransch och vilka förebilder som tagit Anna dit hon är idag.

 

- Bolag som använder molntjänster har ofta en snabbare innovationstakt

Anna Wikland

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser