Podcast med Carolin Solskär, Nordic Tech House

Resan från vardagen som kock till att idag vara innovationschef på ett start up som Nordic Tech House.

I det 24:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Carolin Solskär, innovationschef på Nordic Tech House.

Lyssna på resan från vardagen som kock och sjöman till att idag vara innovationschef på startupacceleratorn Nordic Tech House.

Spaningar kring framtidens hetaste startups, innovationstips för såväl det lilla som stora bolaget och bakgrunden till hennes initiativtagande i #metoo-rörelsen är ytterligare områden som berörs.

Carolin Solskär är den före detta kocken och sjömannen som sadlade om och tog en dubbelkandidat i företagsekonomi och datavetenskap.

Under studierna grundade hon flera bolag och lade ned stora delar av sin tid på att anordna evenemang för entreprenörer.

Efter studierna har hon hunnit med två roller på Microsoft och är idag innovationschef på Nordic Tech House, där hon hjälper folk realisera sina drömmar.

Hon var även med och initierade #metoo-manifestationen i Sverige.

 

- För att motverka kompetensbristen och ta tillvara på digitaliseringen i Sverige måste vi gå ifrån mer traditionella och långa universitetsutbildningar.

Caroline Solskär

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser