2019-05-16

Digitala influencer-podden – Daniel Weilar, Primetime

Hur den populära frågesportsappen gått från noll till över en miljon spelare på bara ett år

I 18:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Daniel Weilar, medgrundare och styrelseordförande på Primetime, bland annat om hur den populära frågesportappen gått från noll till över en miljon spelare på bara ett år, vad den digitala erans lägereldar är, hur legacy-bolag borde samarbeta med mindre startup-bolag för att skapa synergier och vilka marknadsföringstrender vi kommer se framöver.

Daniel Weilar är medgrundaren och styrelseordföranden som varit med och tagit frågesportappen Primetime till över en miljon spelare – på mindre än ett år.

Han har en gedigen bakgrund från mediebranschen där han bland annat haft rollen som säljchef på Bonnier och vd på Ding Media Group.

Det sistnämnda blev 2009 uppköpt av Nyheter24-gruppen, där han under en femårsperiod axlade rollen som vd.

I februari 2018 bestämde han sig dock för att påbörja nästa kapitel i livet då han var med och grundade Sveriges direktsända frågesportspel.

I mötet med Daniel diskuteras bland annat hur man lyckas med konststycket att ta en app från noll till över en miljon användare på knappt ett års tid, vad den digitala erans lägereldar är för något och hur de uppfyller våra behov, hur stora legacy-bolag och mindre startup-bolag bör samarbeta för att skapa synergier samt vilka digitala marknadsföringstrender vi kommer att se framöver och hur man som bolag anammar dessa.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter