2019-09-26

Digitala influencer-podden – Hélène Barnekow, Microsoft Sverige

I det 29:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren med Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige, bland annat om framtiden för Microsoft i Sverige, var den digitala transformationen är på väg, hur vi kan nå en mer jämställd IT-bransch och hur hennes resa från Lunds Universitet till rollen som vd på Microsoft Sverige har sett ut.

Hélène Barnekow är ekonomen som sedan sin examen inom internationell ekonomi från Lunds Universitet 1989 levt och verkat inom IT- och techbranschen.

Bara 24 år gammal flyttade hon till Geneve för att prova finansrbanschen på Citibank och sedan dess har hon axlat en rad höga positioner inom bland annat Sony Ericsson Mobile, EMC och Telia.

I december 2018 klev hon in i den roll som hon idag har – som vd för Microsoft Sverige. Hélène har fått utmärkelser som Årets talare och 2018 rankades hon som nummer tre på Veckans Affärers lista över Näringslivets mäktigaste kvinnor.

I mötet med Hélène diskuteras bland annat var Microsoft är på väg, hur bolagets svenska verksamhet utvecklas och vad som är på gång framöver.

Hélène delar även med sig av sina insikter kring hur den digitala transformationen utvecklas, hur vi i Sverige bör agera för att driva på den samt hur vi kan uppnå ett mer jämställt samhälle och näringsliv.

Dessutom bjuds det på värdefulla karriärstips! Det vill du inte missa! Trevlig lyssning!

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter