Podcast med Joel Hellermark, Sana Labs

Smarta algortimer, skolans digitalisering och framtiden för AI.

I det 21:a avsnittet av Digitala influencer-podden, från Almedalen, samtalar Consids vd Peter Hellgren och Joel Hellermark, grundare och vd på Sana Labs, bland annat om hur han som 13-åring började programmera, som 16-åring startade sitt första bolag för att som 20-åring grunda AI-bolaget Sana Labs. Smarta algortimer, skolans digitalisering och framtiden för AI är ytterligare teman som diskuteras.

Joel Hellermark är grundaren och vd:n på Sana Labs, ett ledande AI-bolag som fokuserar på utbildning.

Joel lärde sig som 13-åring att programmera i C och grundade sitt första bolag som 16-åring – då kring teknologin bakom videorekommendationer.

Han har sedan dess jobbat med mjukvaruutveckling, fram till det att han 2016 grundade Sana Labs. Joel är av regeringen utsedd AI-specialist och listades under 2018 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 supertalanger.

Den teknik som Joel utvecklat inom ramarna för Sana Labs har synts i bland annat BBC, Yahoo Finance, TED, The Guardian, Financial Times och Wired.

I mötet med Joel diskuteras bland annat hur hans resa sett ut från att som 13-åring lära sig programmera till att idag vara grundare och vd på ett av världens mest omtalade AI-bolag inom utbildning.

Algoritmerna bakom Sana Labs, bolagets framtidsplaner, framtidens digitala utbildningsväsen och AI-teknologins ljusa framtid är ytterligare områden som Joel delar med sig av insikter kring.

 

- AI kan frigöra tid för lärare för andra tidskrävande områden, som exempelvis mentorskap.

Joel Hellermark

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser