Podcast med Leila Karchaoui, Bygg Broar

Hur Sverige mår, hur viktig den sociala och humana hållbarheten är samt hur man som organisation kan jobba för att främja den.

I det 28:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren Leila Karchaoui, medgrundare av Bygg Broar, bland annat hur Sverige mår, hur viktig den sociala och humana hållbarheten är samt hur man som organisation kan jobba för att främja den.

Leila, även känd som Glädjeministern, är eldsjälen som med en tuff uppväxt i bagaget följt sina drömmar och hela tiden jobbat mot sina mål.

Hennes karriär började som butiksekonom på Shell och har innan grundandet av Bygg Broar innehållit roller inom redovisning på Deloitte, Byggmax, Happy Homes och Kronans Apotek. På Kronans Apotek blev hon sedermera Head of Accounting & Financial Controlling.

Som ovan nämnt var Leila med och grundade Bygg Broar, en innovationsplattform för human hållbarhet, vilken hon numera driver.

I mötet med Leila diskuteras bland annat hur Sverige som land mår när det kommer till psykisk ohälsa, hur och varför man bör jobba mer med human och social hållbarhet samt hur initiativ som Bygg Broar kan bidra till en positiv samhällsutveckling i landet och världen.

Leila delar även med sig av sina erfarenheter och lärdomar från uppväxten och karriären, och berättar om eventet på Cirkus den 14 oktober. Trevlig lyssning!

 

- Antalet sjukskrivna på grund av stress och liknande har mer än fördubblats sedan 2006. Om vi i näringslivet tar vårt ansvar så tror jag att vi kan stoppa den negativa utvecklingen och skapa mer hållbara och meningsfulla arbeten.

Leila Karchaoui

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser