Podcast med Susanne Birgersdotter, Serieentreprenör

Entreprenörskap, apputveckling, hennes initiativ för jämställdhet och karriärtips.

Susanne Birgersdotter är serieentreprenören, talaren, författaren, företagskonsulten och startupmentorn som delar med sig av sin resa från att hoppa av gymnasiet till att bli en framgångsrik serieentreprenör inom app-branschen.

Entreprenörskap, apputveckling, hennes initiativ för jämställdhet och karriärstips är bara några av de ämnen som diskuteras i avsnittet.

Susanne Birgersdotter hoppade av gymnasiet för att via apputveckling vid köksbordet så småningom bli en framgångsrik serieentreprenör som bland annat grundat appbolagen SthlmAppLab och iGotcha Studios.

Utöver serieentreprenör är hon även talare, med globala meriter från bland annat TEDx-event, författare, med flera omtalade boksläpp, företagskonsult, styrelsemedlem och startupmentor.

Utöver detta har Susanne även grundat World Women Network, en plattform för kvinnliga entreprenörer, och sitter med i Female Founders Globals advisory board.

I mötet med Susanne diskuteras bland annat entreprenörskap, vikten av individerna bakom ett startupbolag när det kommer till att söka kapital och att bygga det perfekta teamet.

Konsten att tala inför folk, hur vi ska råda bot på kompetensbristen inom it och hur vi ska nå ett mer jämställt samhälle är ytterligare ämnen som Susanne belyser.

Dessutom delar Susanne med sig av sina bästa karriärstips. Trevlig lyssning!

 

- Det kan inte bara vara jämlikt i siffror. Det måste vara jämlikt i makt också. Samma lön, vilka villkor och lika mycket makt måste till, annars kommer det aldrig gå.

Susanne Birgersdotter

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser