PRESSMEDDELANDE 2020-11-10

Dubbelvinst i Publishingpriset

Consid tar hem två av vinsterna i det prestigefyllda Publishingpriset 2020. Det handlar om filmer till Morakniv Classic och till Bokhandelsgruppen. Filmerna har tagits fram tillsammans med Kojan Film.

-Filmen “Morakniv classic, Make history” var en beställning från det anrika svenska företaget i samband med nylanseringen av deras klassiska kniv. Teamet har verkligen lyckats fånga varumärkets själ. Då är det extra roligt att filmen också uppmärksammas på det här sättet, säger Peter Hellgren vd Consid.

Filmen om Morakniv Classic vann kategorin Reklamfilm med motiveringen ”för en genomtänkt och kreativ idé som speglar kvalitet och hantverkstradition”. Bokhandelsgruppens (Akademibokhandeln/Bokus/Bokus Play) vann kategorin Varumärkesfilmer med filmen ”Då har vi gjort vårt jobb”. Motiveringen till vinsten lyder ”för snyggt filmfoto, stämningsfullt ljus och en väl sammanhållen helhet”. Copyn i filmerna står Ulf Dufwenberg på Consid för.

-Filmen ska locka fler att vilja jobba inom Bokhandelsgruppen och visa vad företagens gemensamma mål är, nämligen att väcka läsglädje. Tillsammans med Kojan Film tycker jag att vi har lyckats att hitta precis rätt ton i filmen, säger Douglas Lindevall vd på Consid Communication.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Priset premierar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX designers. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Bedömningskriterierna och juryns rangordningspoäng är offentliga.

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser