Pressmeddelande - 16 maj 2023

Effektivt hållbarhetsarbete gör att Consid får dela på 300 miljoner

Consid är ett av företagen som tas in när Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, nyligen upphandlade it-tjänster. Ramavtalet med en takvolym på 300 miljoner sträcker sig över två plus ett år och täcker bland annat projektledare, it-arkitekt, utvecklare, verksamhetsutvecklare, kundtjänstarbetare, utredare, it-säkerhet, analytiker, webbtillgänglighet, kravfångare och öppna data.

Enligt Computer Sweden ansökte 104 bolag om att få lämna anbud. Vid anbudsöppnandet den 6 februari hade 88 bud kommit in. DIGG valde i sin tur att diskvalificera sju av anbuden, eftersom de saknade dokumenterat arbete med miljöfrågor. Utöver miljö- och rena kompetenskrav lyfte även myndigheten in frågor som rör jämställdhet, genusmedvetenhet, arbetsmiljö och arbetsvillkor i upphandlingen.

– Hållbarhet är en hygienfaktor numera. På Consid har vi ett försprång gentemot andra it-företag i och med att vi arbetat systematiskt med att stärka vårt hållbarhetsarbete. Vi har ett ansvar att visa vägen i och med att vi är ett av de största och snabbast växande it-företagen i Norden. Vi måste ta täten i hållbarhetsfrågor och grön omställning, säger Nathalie Besèr, hållbarhetschef på Consid.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid
Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr uppskattar även att DIGG valde att se genus och jämställdhet som en viktig faktor.

– Branschen i stort har lång väg att gå för att bli jämställd. Som det ser ut i nuläget är det en viktig fråga, men den är långt ifrån löst. På Consid jobbar vi dagligen med att få fler kvinnor och icke-binära att intressera sig för it och tech, främst genom vårt projekt Q by Consid. För branschens fortlevnad är det minst lika viktigt som hållbarhet – men det krävs att fler ser problemen och vågar ta tag i det.

 

Totalt är det 81 bolag som tilldelats ramavtal från DIGG.

 

Läs hela artikeln på Computer Sweden här

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Ta del av fler nyheter

Consid i media, Pressmeddelande

Fullsatt på Morning Talk by Consid

2 dagar sedan

Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Ladda fler