2023-05-16

Effektivt hållbarhetsarbete gör att Consid får dela på 300 miljoner

Consid är ett av företagen som tas in när Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, nyligen upphandlade it-tjänster. Ramavtalet med en takvolym på 300 miljoner sträcker sig över två plus ett år och täcker bland annat projektledare, it-arkitekt, utvecklare, verksamhetsutvecklare, kundtjänstarbetare, utredare, it-säkerhet, analytiker, webbtillgänglighet, kravfångare och öppna data.

Enligt Computer Sweden ansökte 104 bolag om att få lämna anbud. Vid anbudsöppnandet den 6 februari hade 88 bud kommit in. DIGG valde i sin tur att diskvalificera sju av anbuden, eftersom de saknade dokumenterat arbete med miljöfrågor. Utöver miljö- och rena kompetenskrav lyfte även myndigheten in frågor som rör jämställdhet, genusmedvetenhet, arbetsmiljö och arbetsvillkor i upphandlingen.

– Hållbarhet är en hygienfaktor numera. På Consid har vi ett försprång gentemot andra it-företag i och med att vi arbetat systematiskt med att stärka vårt hållbarhetsarbete. Vi har ett ansvar att visa vägen i och med att vi är ett av de största och snabbast växande it-företagen i Norden. Vi måste ta täten i hållbarhetsfrågor och grön omställning, säger Nathalie Besèr, hållbarhetschef på Consid.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid
Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr uppskattar även att DIGG valde att se genus och jämställdhet som en viktig faktor.

– Branschen i stort har lång väg att gå för att bli jämställd. Som det ser ut i nuläget är det en viktig fråga, men den är långt ifrån löst. På Consid jobbar vi dagligen med att få fler kvinnor och icke-binära att intressera sig för it och tech, främst genom vårt projekt Q by Consid. För branschens fortlevnad är det minst lika viktigt som hållbarhet – men det krävs att fler ser problemen och vågar ta tag i det.

 

Totalt är det 81 bolag som tilldelats ramavtal från DIGG.

 

Läs hela artikeln på Computer Sweden här

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter