2023-05-25

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas.

”Om allt är prioriterat, är ingenting prioriterat” betyder att om allt anses vara lika viktigt eller högt prioriterat, då förlorar begreppet ”prioritet” sin betydelse eftersom det inte finns något som är mer betydelsefullt eller högprioriterat än något annat.

Att prioritera innehåll på en webbplats är viktigt av flera skäl. För det första kan det hjälpa till att kommunicera webbplatsens huvudsyfte eller budskap på ett tydligt och effektivt sätt till besökare. Genom att fokusera på det viktigaste och mest relevanta innehållet kan besökare snabbt och enkelt förstå vad webbplatsen handlar om och vilken nytta de kan få av den.

För det andra kan en prioriterad innehållshierarki hjälpa till att guida besökare genom webbplatsen och göra det lättare för dem att hitta vad de söker efter. Genom att placera det mest relevanta innehållet högst upp på sidan, och använda en logisk struktur och organisation av innehållet, kan besökare navigera på webbplatsen på ett smidigt sätt och uppnå sina mål på ett effektivt sätt.

Slutligen kan en prioriterad innehållshierarki också hjälpa till att förbättra sökmotoroptimeringen (SEO) på webbplatsen genom att fokusera på nyckelord och fraser som är relevanta för webbplatsens syfte och målgrupp. Genom att använda nyckelord och fraser på ett strategiskt sätt i sidtitlar, rubriker och andra viktiga platser på webbplatsen kan man öka chansen att webbplatsen rankar högre i sökmotorernas resultat.”

TA DEL AV HELA BLOGGINLÄGGET PÅ SITEVISION.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter