2017-10-11

Ett av Sveriges snabbast växande företag etablerar sig i Helsingborg

Nu etablerar sig det snabbväxande konsultbolaget Consid i Helsingborg. Kontoret blir företagets fjortonde i Sverige och Christian Rydström tillsätts som kontorschef. ”Vi ser enorm potential i staden som sådan och regionen i helhet”, menar företagets vd, Peter Hellgren.

Consid drog igång sin verksamhet i Malmö under 2012, och har sedan dess vuxit från en till drygt 50 individer på orten. Sedan en tid har man siktat in sig på närliggande Helsingborg som en potentiell nästa ort för nyetablering, och idag står det klart att företaget drar igång sin verksamhet i staden.

– Att Helsingborg blir vår nästa etablering är ingen slump. Vi ser en enorm potential i staden som sådan och regionen i helhet, och etableringen utgör en naturlig förlängning av vår sedan tidigare välutvecklade verksamhet i Malmö, med närhet till flera av våra större kunder och ett näringsliv som minst sagt är på hugget. Det är med otroligt stor spänning vi ser fram emot att följa utvecklingen av vårt nya kontor, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Kontorschef för det nya kontoret blir Christian Rydström, som idag är regional försäljningschef för Consid i Malmö. Han ser fram emot nästa steg för regionen:

– Det bubblar verkligen i Helsingborg, och det känns väldigt logiskt för oss att utöka vår befintliga Malmö-verksamhet inom digital marknadsföring, kommunikation och e-handel hit eftersom vi gillar att vara med där det händer. Staden har en väldigt tydlig vision kring digitalisering, och här finns satsningar på inkubator-verksamhet och utbildning inom bland annat e-handel. Vi rekryterar nu på alla fronter inom området till vårt Helsingborgskontor, allt ifrån affärsnära roller som strateger och projektledare till mer tekniska roller som arkitekter och utvecklare. Jag ser mycket fram emot att få fortsätta skriva Consids framgångssaga i och med vår etablering i Helsingborg.

Claes Malmberg, chef för näringslivsutvecklingen vid Stadsledningsförvaltningen i Helsingborg, är positiv till Consids etablering i staden:

– Jag ser mycket positivt på Consids etablering i Helsingborg. Företagets profil och snabba expansion är en stor tillgång för stadens fortsatta utveckling och därmed ett välkommet tillskott till vårt näringsliv. Jag ser med stor tillförsikt fram emot att följa deras framfart i regionen

Consid kommer initialt bedriva sin verksamhet från Mindpark på Bredgatan 11 i Helsingborg.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter