PRESSMEDDELANDE 2021-10-25

Consid har flera nominerade bidrag i Publishingpriset

Consid har i år tre nominerade bidrag till Publishingpriset. Det handlar om Lundbergs fastigheter, webb och print, samt Bucket Hubs webb. I november utses vinnarna.

Lundbergs fastigheter
Lundbergs fastigheter.

Det är Lundbergs fastigheters företagsbroschyr som nominerats i kategorin ”Informationstrycksaker”. Consid har stått för design och formgivning, medan Brand Mission har tagit fram copyn. Det andra nominerade bidraget från Lundbergs fastigheter är den externa webben och ”Mina Sidor” i kategorin ”Sajter som marknadsför företag och verksamheter”.

-Det som är roligt med projektet är att vi har fått vara med från början och ta ett helhetsgrepp kring Lundbergs varumärkesförflyttning. Vi har bidragit med expertis inom allt ifrån strategi och grafisk design, till contentproduktion. Men också inom UX/UI, webbutveckling samt SEO, webbanalys och mätning. Vi har verkligen fått använda många av Consids expertområden, säger Helena Norberg, projektledare på Consid Communication.

Det tredje bidraget är Bucket Hubs externa webb.

Bucket Hub är en kostnadsfri tjänst som enkelt låter användarna designa skopor för alla typer av projekt, och skicka förfrågan direkt till tillverkare. Bucket Hub är ett samarbete mellan SSAB och Hardox® In My Body-certifierade tillverkare. Det är Consid Communication som tagit fram webben.

-Det är väldigt roligt att också Bucket Hubs webb är nominerad, eftersom vi verkligen har jobbat hårt med design, känsla och användarvänlighet, säger Helena Norberg.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Priset delas ut sedan 1990 och är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX designers. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Bedömningskriterierna är offentliga, liksom juryns rangordningspoäng för nominerade tävlingsbidrag.

Förra året blev det dubbelvinst i Publishingpriset för Consid, när filmerna om Morakniv Classic och Bokhandelsgruppen båda vann. Filmerna hade tagits fram tillsammans med Kojan Film.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig