Fråga Peter:

“I Sverige har vi problem med utbildningssystemet”

 

I veckans fråga i “Fråga Peter” besvarar vår vd vilken app eller tjänst han han önskar skulle finnas. Inte helt oväntat ligger en tjänst som förbättrar utbildningsväsendet högst upp på hans lista.

Vilken app eller tjänst önskar du fanns som på ett enklare sätt löste ett behov du har idag?

Det som står väldigt högt på agendan är att förmå det politiska etablissemanget att förstå, och de facto agera, såväl utmaningen som möjligheten med ett utbildningsväsen som ligger i linje med dagens och morgondagens arbetsmarknadsbehov.

I Sverige har vi problem med ett utbildningssystem som inte håller jämn takt med omvärldsförändringar. Endast i en tredjedel av Sveriges utbildningsgrupper råder balans mellan arbetsmarknadens efterfrågan och antalet examinerade.

Så, ur min horisont vore en tjänst som kan öka flexibiliteten och vidarelärandet i utbildningsväsendet och av arbetskraften mycket välkommet. Ett eget företagande i en gigekonomi, där digitala tjänsteplattformar effektivt kan få utbud och efterfrågan att mötas, skulle kunna bli den buffert som behövs för en rörligare arbetsmarknad och minska utmaningen med integrationsfrågan. Vi behöver kanske ett nationellt uppgraderingsprogram av kompetenser, vilket kan baseras på den ökade tillgången på data över hur yrken uppstår, förändras och försvinner.

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser