PRESSMEDDELANDE 2020-02-17

Framgångssaga trots pandemi

It- och kommunikationsbolaget Consid startade upp sitt kontor i Kalmar i början av mars förra året – en vecka innan coronapandemin satte en hel värld på vänt. Trots att alla förutsättningar talade emot dem har kontoret expanderat med 150% det senaste året.

– Vi vågade se förbi den första pandemidimman och fortsatte att ta beslut som gynnade vår lokala tillväxt. Sedan har ett fantastiskt kompetent team, i kombination med bra kunduppdrag, gjort att vi har lyckats förvalta och vidareutveckla vårt affärserbjudande och våra kundrelationer, säger kontorsansvarig Niclas Andersson om den osannolika framgången.

Niclas Andersson, kontorsansvarig, kalmar

Consid är ett av landets snabbast växande företag med över 1000 anställda och kontor på 24 platser i Sverige. På kontoret i Kalmar finns idag 15 medarbetare och planer finns på ytterligare tillväxt redan innan sommaren. Särskilt söker företaget konsulter inom systemutveckling.

– Vi har alltid dialog med potentiella nya medarbetare. Hittills har vi främst rekryterat erfarna konsulter med lång erfarenhet, men i takt med att affärerna etableras så kommer vi också kunna anställa hungriga nyutexaminerade konsulter, säger Niclas Andersson.

Förra året omsatte Consid över en miljard kronor och resultatet för tredje kvartalet 2020 är det starkaste hittills.

– Nu fortsätter vi i full fart framåt. Vi har många intressanta projekt på gång och vi har precis blivit klara med våra nya kontorslokaler som ligger central på Kvarnholmen här i Kalmar. Det är ett mycket spännande projekt där vi ska skapa ett riktigt fint Consid-kontor. Vi räknar med att flytta in tidig höst.

Företaget Consid erbjuder konsulttjänster inom IT, kommunikation och affärsutveckling. Nyligen utsåg Dagens Industri Consid till snabbväxande Gasellföretag, för nionde året i rad. Consid har också fått utmärkelserna Årets Karriärföretag och Årets Arbetsgivare.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30