Från noll till 20 på fem månader

Consid fortsätter att växa i Karlskrona

Pressmeddelande / 2019-03-11

IT-konsultbolaget Consid slog i september i fjol upp portarna till sitt Karlskronakontor. Nu, 20 anställda senare, har man etablerat sig på marknaden och kommit igång med verksamheten ordentligt. ”Vi har lyckats bygga ett otroligt starkt team i Karlskrona vilket märks då den kompetens vi besitter är eftertraktad – inte bara lokalt utan även nationellt”, berättar Patrik Hall, regionansvarig på Consid Karlskrona.

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – meddelade i september i fjol att man etablerar sig i Karlskrona. Man slog då upp portarna till sitt temporära kontor på Landbron 1 i centrala Karlskrona, där bland annat anställningsintervjuer hållits. Patrik Hall, regionansvarig på Consid Karlskrona, berättar mer om Consids första månader i Karlskrona:

– Fokus låg initialt på att rekrytera den efterfrågade kompetensen, där projekt- och utvecklingskompetens stod i fokus, för att starta upp Consids Karlskronaverksamhet. Vi har sedan gått igenom en fas där större fokus riktats mot försäljning och vi börjar nu finna en bra balans mellan de båda. Detta då vi idag är närmare 20 anställda och har etablerat oss på den lokala marknaden vilket banar väg för verksamheten att ta nästa kliv, menar Patrik.

Patrik berättar vidare kring nuläget och vad som är på gång i regionen:

– Vi har lyckats bygga ett otroligt starkt team i Karlskrona vilket märks då den kompetens vi besitter är eftertraktad – inte bara lokalt utan även nationellt. Vi är nu bland annat igång med ett större uppdrag inom IoT (Internet of Things) för en stor kund som inte har sin bas i regionen och fler åtaganden är på väg till Karlskrona. Vi har även börjat samarbeta med flera lokala aktörer, vilket såklart också är jätteviktigt för såväl oss som staden. I maj flyttar vi in i nya lokaler, och just nu har vi väldigt bra förutsättningar för att fortsätta att anställa, leverera och växa i Karlskrona, vilket vi är otroligt glada över, avslutar Patrik.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser