2019-03-11

Från noll till 20 på fem månader – Consid fortsätter att växa i Karlskrona.

T-konsultbolaget Consid slog i september i fjol upp portarna till sitt Karlskronakontor. Nu, 20 anställda senare, har man etablerat sig på marknaden och kommit igång med verksamheten ordentligt. ”Vi har lyckats bygga ett otroligt starkt team i Karlskrona vilket märks då den kompetens vi besitter är eftertraktad – inte bara lokalt utan även nationellt”, berättar Patrik Hall, regionansvarig på Consid Karlskrona.

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – meddelade i september i fjol att man etablerar sig i Karlskrona. Man slog då upp portarna till sitt temporära kontor på Landbron 1 i centrala Karlskrona, där bland annat anställningsintervjuer hållits. Patrik Hall, regionansvarig på Consid Karlskrona, berättar mer om Consids första månader i Karlskrona:

– Fokus låg initialt på att rekrytera den efterfrågade kompetensen, där projekt- och utvecklingskompetens stod i fokus, för att starta upp Consids Karlskronaverksamhet. Vi har sedan gått igenom en fas där större fokus riktats mot försäljning och vi börjar nu finna en bra balans mellan de båda. Detta då vi idag är närmare 20 anställda och har etablerat oss på den lokala marknaden vilket banar väg för verksamheten att ta nästa kliv, menar Patrik.

Patrik berättar vidare kring nuläget och vad som är på gång i regionen:

– Vi har lyckats bygga ett otroligt starkt team i Karlskrona vilket märks då den kompetens vi besitter är eftertraktad – inte bara lokalt utan även nationellt. Vi är nu bland annat igång med ett större uppdrag inom IoT (Internet of Things) för en stor kund som inte har sin bas i regionen och fler åtaganden är på väg till Karlskrona. Vi har även börjat samarbeta med flera lokala aktörer, vilket såklart också är jätteviktigt för såväl oss som staden. I maj flyttar vi in i nya lokaler, och just nu har vi väldigt bra förutsättningar för att fortsätta att anställa, leverera och växa i Karlskrona, vilket vi är otroligt glada över, avslutar Patrik.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter