2023-06-01

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

Salen på Spira var fullsatt när åtta exportföretag skulle pitcha sina idéer inför en expertjury i Perfekt Pitch. I juryn satt bland andra Consid vd Peter Hellgren.

– Det var flera bra pitchar. Jag är så glad att kunna få dela med mig av den kunskap jag fått av att grunda och driva Consid, säger Peter Hellgren.

Det är statliga företagsutvecklaren Almi som ligger bakom arrangemanget och syftet är att få fler exportföretag i länet att växa. Då krävs att de blir bättre på att sälja in sina idéer hos kunder, samarbetspartners och investerare.

– Det blev ett mycket bra event med mycket och bra konstruktiv kritik, säger Hanna Fransson från arrangören Almi.

Peter Hellgren på Perfect Pitch

“Vässa de lokala företagen”

Regional exportsamverkan är som namnet antyder ett samarbete mellan flera aktörer i länet, däribland Almi, med det gemensamma syftet att stärka de lokala exportföretagen.

Ett sätt att nå ut är genom att arrangera olika event. I december deltog till exempel entreprenören och riskkapitalisten Sara Wimmercrantz i en panel i Jönköping med lokala profiler.

Målet är helt enkelt att vässa de lokala företagens förmåga då det är A och O för lyckas med sina företag oavsett om det gäller att hitta investerare, samarbetspartners eller kunder.

Juryn för Perfect Pitch

Tunga namn i juryn

I juryn som bedömde satt, förutom Peter Hellgren, också Andreas Carlsson var med och skapade det svenska musikundret som gjort Sverige till världens näst största exportör av popmusik, Carl-Mikael Lindholm från Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse, samt retorikexpert Elinor Falkman.

– Alla företag i länet kan söka och sedan kommer en ansökningsprocess att ta fram åtta stycken som får chansen att pitcha sina idéer för juryn, säger hon.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter