2021-12-31

Gott Nytt År!

Vi kan se tillbaka på ett fantastiskt spännande år.

1. Vi är Sveriges bästa arbetsgivare – alla kategorier

Finns det något finare pris än att än att bli utsedd till Sveriges Bästa Arbetsgivare, baserat på vad våra anställda tycker? Tror inte det? Vi är enormt stolta över att ha kammat hem förstaplatsen i Universums årliga undersökning för att utse Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Henrik Sandell
Henrik Sandell tar emot priset Sveriges Bästa Arbetsgivare.

2. Vi blev 1 400

Vår tillväxtresa fortsätter på inslagen bana och har i år visat på att det knappt finns några gränser. Vi har i år anställt inte mindre än 400 nya kollegor, vilket innebär att vi går in i 2022 med över 1400 Considare. Och vet du vad det bästa är? Vår resa har bara börjat.

3. Vi etablerade oss i Norge…

Norge – vi er her nå! Under året har vi för första gången tagit oss utanför Sveriges gränser och etablerat oss i vårt kära grannland i väst. Vi har redan hunnit bli 10 kollegor i Oslo och inlett flera samarbeten med både kunder och partners, och ser fram emot vad 2022 kommer att bjuda på i vår fortsatta frammarsch i Norge.

4. …och i 5 nya städer i Sverige

Från Luleå i norr till Lund i söder. Under året har vi, utöver vår etablering i Norge, etablerat oss på 5 nya orter runtom i landet, vilket vi tycker är superroligt.

5. Vi hållbarhetssatsar på en ny nivå

Vi har under 2021 tagit avgörande steg i vår strävan mot att bli det mest hållbara företaget i branschen. Bland annat genom att engagera oss i FN:s initiativ Global Compact och i Science Based Target Initiative.

Vidare verkar vi för en mer jämställd bransch genom vårt jämställdhetsinitiativ Q Rendezvous, och för fortsatt kompetensförsörjning i branschen genom Consid Youth Education.

Våra partnerskap med Läxhjälpen och War Child tillsammans med vårt engagemang i årets upplaga av Musikhjälpen utgör ett viktigt led i vår kamp för att alla barn ska ha rätt till utbildning.

6. Vi släppte en bok

Peter Hellgren
Peter Hellgren och Folkhemmet 4.0.

Vi har gjort det förut och gjorde det i år igen. Vi blev med ytterligare en bok då Folkhemmet 4.0 lanserades med ett boksläpp under Dagens industris evenemang Uppstart Sverige.

Folkhemmet 4.0 är en skildring av vår tid, just nu. Boken tar sin utgångspunkt ur Consids Digitala Influencer-podden och de intervjuer med Sveriges huvudaktörer när det gäller digitalisering.

7. Vi upplevde tillsammans på distans

När pandemin slog till över världen valde vi inte att ställa in, utan att ställa om. Så även under 2021, då vi bland annat genomförde flertalet nationella aktiviteter för samtliga Considare.

För att nämna några så grillade vi tillsammans med guidning av kocken Frederik Zäll, firade halloween tillsammans med fantastiska utklädnader, firade påsk tillsammans med Sveriges kanske största digitala taco-fest och genomförde även en gemensam nationell kräftskiva. I samtliga fall bjöds nära och kära till anställda runt om i landet in för ett helt gäng trevliga kvällar tillsammans, utspridda i landets alla hörn.

Och sist, men absolut inte minst, genomförde vi i slutet av maj Consid The Experience – en konferensupplevelse vi sent kommer glömma. Konceptet byggde på att alla våra medarbetare fick skapa sin alldeles egna konferensupplevelse, var som helst, med det man själv önskade att göra, där konferenspassen genomfördes digitalt.

8. Vi fick gala igen

När vi för första gången på väldigt, väldigt länge hade möjlighet att mötas i verkliga livet igen, på årets upplaga av Considgalan, gjorde vi det som bara Considare kan – med full stjärnglans från start till mål.

War Child Award by Consid
War Child Award by Consid tilldelades Carola.

Medd 20-tals tema och fullständig glitterfest i tidsenlig Gatsbyanda fick vi tillsammans uppleva en helkväll i Blå Hallen med fantastisk trerätters lett av ingen mindre än David Hellenius och Consids vd Peter Hellgren. Priser delades ut till både medarbetare och förebilder. Carola fanns på plats, likaså Gunilla von Platen och Pernilla Nyrensten. Fotade gjorde Bingo Rimér.

9. Vi älskar e-sport

2021 var året som Consid på riktigt tog ett kliv in i e-sportens värld genom samarbetet med Svenska E-sportförbundet SESF – ett samarbete som går ut på att stärka SESF och utveckla e-sporten i Sverige.

Inte minst har vi som partner till landslaget varit med på resan som slutade i att Sverige stod överst på prispallen som totalsegrare av VM i Eilat, Israel i november i år. Dessutom har vi inom ramarna för samarbetet fått möjligheten att stötta de skolor som varit med och tävlat i Skol-SM, där vinnarna åkte till Skol-VM i Kiev, Ukraina.

SESF
SESF + Consid = sant!

Vi ser fram emot fortsatt fokus på e-sport och att fortsätta vårt samarbete med SESF. Och vi kan väl redan nu avslöja att vi har en hel del nytt på gång inom e-sportens värld. Håll ögonen öppna under början av 2022.

10. Vi hackade tillsammans med Budbee för hållbara logistiklösningar

Kan man koda och syssla med e-sport på samma gång? Ja, det är klart man kan! Och i år gjorde vi det för femte året i rad när vårt hackathon Considition firade femårsjubileum!

Considition med budbee
Considition med Budbee.

Fokuset låg under årets hackathon på hållbara transporter och e-handelslogistik. Samarbetspartner var Budbee och tillsammans lyckades vi skapa en utmaning som nästan 200 lag tampades om att lösa på bästa möjliga sätt. Vinnande ur Considition 2021 gick laget Gillden beståendes av Filip Björnåsen från Mölnlycke.

11. Vi är återigen Superföretag & Karriärföretag

Vi är återigen utsedda till Superföretag av Veckans Affärer och Karriärföretag av Karriärföretagen.

Det är åttone året i följd som vi erhåller utmärkelsen som Superföretag och sjunde året i följd som vi erhåller utmärkelsen som Karriärföretag. Något som aldrig vore möjligt utan alla våra fantastiska Considares engagemang.

Med dessa framgångar i ryggen önskar vi er alla en riktigt god jul och mycket vila!

https://scholar.google.com/citations?user=VDpCtxYAAAAJ

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter