Podcast med Martin & Servera

Emilia Liljeström, chef för digitalisering och innovation

Podcast med Emilia Liljeström, chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera om hållbar digital innovation.

http://Peter%20Hellgren%20Consid%20VD

Peter Hellgren

VD Consid AB

peter.hellgren@consid.se 073-350 88 70

 

Emilia Liljeström om hållbar digital innovation

I avsnitt 69 av Digitala influencer-podden gästar Emilia Liljeström som är chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera – Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. I dagens samtal kommer vi prata om allt från vilken betydelse Martin & Servera har för restaurangbranschen, hur Covid-19 har påverkat branschen till hur man bäst kompletterar sin befintliga verksamhet med en experimentell del för att utveckla sitt företag på bästa sätt. Utöver detta kommer Emilia introducera oss för boten Anna – Martin & Serveras nya chatbot. Trevlig lyssning!

Vem är Emilia Liljeström?

2013 tog Emilia en master på Chalmers tekniska högskola. Under studietiden var hon praktikant på DuPont och Nordic Sugar där hon jobbade med livsmedel. Hon var under dessutom väldigt aktiv i studentföreningar då hon bland annat var kårordförande för Chalmers studentförening, styrelseledamot för Chalmersfastigheter AB och styrelseledamot för Chalmers. 2013 grundare hon även Chalmers Studentkår Promotion där hon satt som styrelseordförande fram till 2016.

2016 började hon som Executive Sales and Marketing intern på Volvo Trucks i North Carolina i USA. Efter detta blev hon konsult och projektledare på Connecta/Acando där hon jobbade med systemutvecklingsprojekt och digitalisering inom retail. 2017 började Emilia som vice VD och COO på Einride där hon stannade i 1,5 år. Sedan mars 2019 är hon chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera. Sedan juni 2019 sitter hon även med i styrelsen för LEEROY GROUP.

Höjdpunkter från avsnittet:

I dagens avsnitt kommer vi att prata om restaurang- och storköksspecialisten Martin & Servera och deras digitaliseringsresa från det att Emilia fick rollen som chef för digitalisering och innovation på bolaget. Vi kommer diskutera hur Covid-19 har påverkat branschen och vilka beteendeförändringar det kan komma att bidra till. Vi kommer också att prata om hur man bäst kommer till skott med innovation och digitalisering på sitt företag, vilka innovationer som kommer prägla framtidens restaurangbransch och hur vi kan råda bot på Sveriges kompetensbrist.

Nedan följer avsnittets höjdpunkter i tidsstämplar.

[01:40] – Vilka är Martin & Servera? Emilia sammanfattar företaget och förklarar vad deras uppdrag är.

[02:20] – Hur har Martin & Servera påverkats av Covid-19?

[03:05] – Vilka beteendeförändringar kommer vi att se efter denna pandemi?

[04:10] – Vad gör man i rollen som chef för digitalisering och innovation?

[05:15] – Hur kompletterar man den befintliga verksamheten med en experimentell del för att utveckla sitt företag på bästa möjliga sätt?

[07:45] – Hur ser processen ut för att ta emot idéer inför ytterligare utveckling av Martin & Servera?

[12:15] – Vilken är den främsta digitala innovation som utvecklats sedan Emilia klev på rollen som chef för digitalisering?

[13:10] – I fiol kunde man läsa att Martin & Servera och Leeroy Group gick in i ett strategiskt samarbete för att digitalisera restaurangbranschen. Här berättar Emilia mer om detta.

[15:05] – Hur ser Martin & Serveras samarbeten ut med andra partners?

[18:00] – Hur tror Emilia att digitaliseringen har påverkats av Covid-19?

[19:10] – Hur använder sig Martin & Servera av artificiell intelligens, och vem är boten Anna egentligen?

[20:20] – Hur kan 5G och connectivity komma att påverka framtida restaurangbransch?

[21:15] – Vilka innovationer kommer stå i rampljuset om 5–10 år?

[22:55] – Hur ska vi kunna råda bot på den rådande kompetensbristen i Sverige?

[24:10] – Här blickar vi tillbaka på Emilias studie- och karriärresa. Från att ha studerat på Chalmers i Göteborg till att vara chef för digitalisering på Martin och Servera.

[26:00] – Hur kan vi gå tillväga för att göra IT-branschen mer jämställd?

[27:35] – Vad är Emilias favoritminne från studietiden?

[30:00] – År 2017 jobbade Emilia som Vice VD och COO på Einride – företaget som specialiserar sig på elektriska och självkörande fordon. Här berättar hon vad hon lärt sig från denna tid.

[31:40] – Hur ser vardagen ut för Emilia på Martin & Servera?

[33:00] – 5 snabba favoritfrågor!

[35:20] – Emilia delar med sig av sina hetaste digitaliseringstips!

[36:00] – Emilias tips till studenter och framtida yrkesverksamma.

[37:00] – Vilka förebilder har hjälpt Emilia på sin resa i näringslivet?

[38:30] – Så här gör du om du vill veta mer om Martin & Servera och Emilia Liljeström.

– Ju snabbare vi kan testa våra hypoteser, desto snabbare kan vi utveckla vårt företag i rätt riktning.

Emilia Liljeström, chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera

Har du förslag på en digital influencer till podden?

Tipsa oss gärna i formuläret!

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser