Pressmeddelande - 06 sep 2022

Halmstad kommun ska locka ovana väljare

PRESSMEDDELANDE 2022-09-06

Halmstad kommun satsar stort inför valet. Fram till valdagen 11 september, då dessutom en lokal folkomröstning äger rum, rullar en ambitiös informationskampanj som bland annat syns på digitala utomhustavlor och på sociala medier. Syftet med kampanjen är att stärka valdeltagandet bland underrepresenterade grupper och öka jämlikheten i de allmänna valen.

– Vi arbetar med information och aktiviteter för att få fler att vilja och veta hur de använder sin röst i valet. Att gå och rösta är kärnan i vår demokrati och i en demokrati är det viktigt att inte stora grupper står utanför. Därför behöver vi arbeta tillsammans med de grupperna för att höja valdeltagandet, säger Karin Back, tillväxtstrateg på kommunledningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Halmstad har traditionellt sett ett högt valdeltagande, men samtidigt skiljer det sig stort mellan olika grupper och olika bostadsområden. Det vill Halmstads kommun ändra på, under satsningen som går under namnet ”Halmstad behöver din röst!” försöker kommunen nu locka personer som vanligtvis inte röstar till vallokalerna. Det är främst valdistrikt som Vallås, Andersberg och Oskarström, med en stor andel invånare med annan härkomst än Sverige, som brukar ha ett lägre valdeltagande.

En annan av de prioriterade målgrupperna är unga förstagångsväljare.

– Går du och röstar när du är ung ökar chansen att du fortsätter med det även längre fram i livet. Vi har också rekryterat unga demokratiambassadörer som själva varit delaktiga i att skapa forum för dialog mellan unga och makthavare, säger Karin Back i pressmeddelandet.

Det är Consid som tagit fram kampanjen och projektledare där är Linda Björnander.

Linda Björnander-Vi vill att budskapet ska engagera alla Halmstadbor. Det har varit spännande att ta fram en kampanj som tilltalar även dem som inte är intresserade av politik. Vi har fått jobba med rak och tydlig kommunikation, säger Linda Björnander.

 

Kampanjen pågår fram till valdagen den 11 september.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Lia och Jenny
  Pressmeddelande

  Erfaren kreatörduo till Consid

  2022-09-30

  Den framgångsrika kreatörduon Jenny Milewski och Lia Eriksson rekryteras till it- och kommunikationsföretaget Consid. Med över 50 års gemensam erfarenhet ska duon stärka Consids CX-erbjudande.

  War Child lanserar utbildningsapp för att hjälpa barn i Ukraina
  Pressmeddelande, War Child

  Ny app ger ukrainska barn utbildning

  2022-09-29

  På uppdrag av Ukrainas utbildnings- och vetenskapsministerium har organsationen War Child lanserat, Can´t Wait to Learn, som hjälper ukrainska barn att fortsätta sin utbildning även under extrema förhållanden.

  Norge
  Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Succéetablering i Norge

  2022-09-27

  It-företaget Consids expansion till Norge har blivit en succé. Efter bara ett halvår har kontoret redan ett 30-tal anställda och ytterligare ett tiotal är på väg in.

  Gefle IF Award
  Pressmeddelande, Sverige

  Maja Westling tilldelas Consid Gefle IF Award

  2022-09-24

  Årets Consid Gefle IF Award går till mittfältaren Maja Westling som spelar i Gefle IF:s damlag. Stipendiet delas ut för att uppmärksamma kvinnliga förebilder inom sporten.

  Ladda fler