Pressmeddelande - 19 okt 2022

Kampanj mot skönsång i duschen

PRESSMEDDELANDE 2022-10-19

Trots att elproduktionen i landet har varit hög under året har risken för effektbrist kommande vinter ökat i södra Sverige. Halmstad kommun tar nu krafttag för att minska elanvändningen i kommunen, bland annat med en kampanj som ska få Halmstadborna att korta ner sångerna i duschen.

Linda Björnander
Linda Björnander, Consid.

-Det är en otroligt viktig kampanj som måste nå så många som möjligt. Vi står inför ett reellt hot om effektbrist när det kommer till el i södra Sverige och vi måste nu alla hjälpas åt för att minska förbrukningen, säger Linda Björnander projektledare på Consid, som tagit fram kampanjen.

En rad omvärldsfaktorer som påverkar det svenska kraftsystemet på ett negativt sätt har ökat risken för frånkoppling av el – dock från mycket låga nivåer. Dessa faktorer är: osäkerhet i leveranser av naturgas på kontinenten, låga vattenmagasin i Norge, minskad elproduktion i Frankrike och att elhandeln med Ryssland har stoppats.

Enligt Svenska kraftnät har Sverige gått från låg till reell risk, vilket innebär att elanvändare kan tvingas kopplas bort i vinter.

I Halmstad har kommunen, tillsammans med det ledande energi- och avfallsbolaget HEM, lanserat en informationskampanj för att få kommuninvånarna att minska sin elförbrukning. Bland annat ska kampanjen få de boende att sänka inomhusvärmen, ta kortare duschar och sprida ut elanvändningen över dygnet.

-Genom att informera invånarna kan vi se till att en effektbrist inte uppstår och bidra till mildare ekonomiska effekter för olika målgrupper. På längre sikt bidrar kampanjen också till en ökad kunskap om el-användning och ett positivt klimatbeteende, säger Linda Björnander.

Kampanjen pågår till mitten av november och syns redan nu på stortavlor på stan, hörs i radion och syns i Hallandsposten, Aftonbladet.se, klart.se och omni.se.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  17 timmar sedan

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler