Här är vinnarna av årets viktigaste Hackathon

Får åka till Rwanda för att testa sin lösning.

Pressmeddelande / 2019-10-11

The Considition är hackathonet som IT-bolaget Consid igår anordnades för tredje året i rad. I år anordnades tävlingen tillsammans med den svenska drönarstartupen GLOBHE och uppgiften var att utveckla en AI-baserad algoritm som automatiskt läser av objekt i drönarbilder. Vann gjorde Team Fernet Ultimatum, som får åka till Rwanda för att testa sin lösning på riktiga drönare.

Consids årliga globala hackathon hölls igår på företagets kontor runt om i landet och digitalt. Bland de drygt 160 tävlande lagen fanns individer från över 25 länder och sex världsdelar. Utmaningen som de tävlande stod inför var att skapa den bästa och mest träffsäkra AI-baserade bildigenkänningsalgoritmen för att automatiskt kunna identifiera objekt så som vatten, hus och vägar i drönarbilder.

Det lag som presterade bäst och därmed tog hem hela tävlingen var ”Team Fernet Ultimatum” från Cambridge, Storbritannien som slutade på en totalpoäng om 11649poäng. Med en poäng på 10345 slutade ChIQas från Malmö på en andraplats, följt av DroneGene från Malmö på en tredjeplats med sina 10103 poäng.

Filip Granqvist och Oskar Holmberg är hjärnorna bakom Team Fernet Ultimatum och den vinnande algoritmen. Oskar Holmberg är glad över vinsten och kommenterar vinsten såhär;

– Det känns riktigt bra! Kom precis utanför finalen förra året, så vi va ruggigt revanschsugna.

Nu väntar en resa till Rwanda där laget ska få prova på sin programmeringlösning på riktiga drönare under African Drone Forum tillsammans med anställda från Consid och GLOBHE.

 

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser