2020-08-19

Consid stärker sitt kommunikations­erbjudande

IT-jätten Consid stärker sitt kommunikationserbjudande

Krisen som coronapandemin har utlöst visar hur viktig kommunikationen är i vårt samhälle. IT och kommunikationsföretaget Consid stärker nu sitt erbjudande vad gäller varumärkesstrategi, design och kreativ kommunikation. Tack vare förvärven av de flerfaldigt prisbelönade byråerna Paradigm och Mecka etablerar Consid en helhetsbyrå som ska tillgodose marknadens nya behov.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan på våra kommunikationstjänster. Det gäller såväl offentlig sektor som privata näringslivet. Ingenting fungerar om inte kommunikationen fungerar. Det är en av lärdomarna av coronakrisen. Vi har nu skapat en helhetslösning med både den digitala- och den kommunikativa kompetensen, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Samhället har tagit stora kliv framåt vad gäller digitalisering under coronakrisen. Det gäller inte minst e-handel, e-utbildning och distansarbete. Sedan en tid tillbaka har efterfrågan på syftesdriven affärsutveckling, varumärkesstrategi och förståelse för digitalisering stått högt upp på kundernas önskelista. Med Consids nya satsning knyts värdekedjan strategi, design, kreativitet ihop med kunskap om allt ifrån e-handel till digital transformation. En ny stark utmanare i kommunikationsbranschen.

– Det här är vårt svar på den förändrade efterfrågan i samhället och de nya utmaningar som vår allt mer digitaliserade värld ställer, säger Magnus Edvardsson. Det är han som kommer att leda den nya satsningen. Han har tidigare byggt upp digitala byråer som Maverick by Sigma och Knowits byråverksamhet i Göteborg.

Sedan starten år 2000 har Consid varit en av Sveriges mest snabbväxande IT-konsultföretag med tunga digitaliseringsuppdrag i såväl privat och offentlig sektor. Under 2019 förvärvade företaget den strategiska design- och varumärkesbyrån Paradigm, samt den kreativa byrån Mecka, prisbelönta från Årets Byrå och diverse kommunikationstävlingar.

– Vårt nya byråkoncept innehåller allt som behövs för en effektiv digitalisering och modernisering. Från interna förändringsarbeten och IT-arkitektur, till kreativa kommunikativa leveranser anpassade för dagens målgrupper, säger Peter Hellgren.

Några av uppdragsgivarna är Getinge, Volvo, SKF, Svedbergs, Riksbyggen, Göteborgsregionen och Länsförsäkringar.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter