2022-10-26

Innovationsguru till Consid

PRESSMEDDELANDE 2022-10-26

Innovationsexperten Magnus Osbeck rekryteras till it- och kommunikationsbolaget Consid. Magnus Osbeck kommer närmast från Coop där han var Head of Innovation and Digital strategy. På Consid blir det ”handfast innovation” som gäller för den nye Busniess Line Managern.

–På Consid finns en mycket god och djup kunskap om teknologi, vilket är anledningen till att jag valt att arbeta just här. Jag ser att jag kan bidra med affärsförståelse, men också med att berika mer klassiska it-projekt, säger Magnus Osbeck.

Magnus Osbeck har jobbat med innovation, produkt- och tjänsteutveckling i många år för flera större varumärken, bland annat alltså Coop, men också Stena Line.

–Coop har en tydlig strategi som går ut på att vara det mest hållbara alternativet när det kommer till dagligvaruhandeln. Vi byggde därför något som vi kallar för hållbarhetsdeklarationen – en tjänst för Coops kunder där de kan skanna produkter i butik för att se respektive produkts hållbarhetsavtryck. Vi tog även fram appen Scan and pay för att underlätta medlemmarnas vardagspussel. Vår roll var att omsätta bolagets strategi till digitala lösningar. Det är precis så som jag kommer att arbeta med Consids kunder, säger Magnus Osbeck.

På Consid kommer Magnus Osbecks erfarenhet av innovation och digital affärsutveckling verka som en brygga mellan Consids erbjudanden inom varumärkesstrategi, Customer Experience och Analytics.

–Vi kan ta fram en plan tillsammans med kunden, men också hjälpa kunden att utföra planen på teknisk nivå. Det som intresserar mig mest är att få vara med på resan som våra kunder ska göra, förklarar Magnus Osbeck. ​​​​

Bakom sig har Magnus Osbeck även en gedigen erfarenhet som entreprenör inom techstartup och det faktiska hantverket vad gäller produktutveckling och programmering. Magnus Osbeck vill skapa förutsättningar för andra att brinna för samma saker som han.

–Den gemensamma nämnaren har alltid varit att jobba innovativt med de senaste teknologierna och att omsätta det till värde i form av företag och tjänster. Teknik är inte bara teknik, utan något som skapar nya möjligheter om man intresserar sig för företaget och värdena mot slutkund. Bryggan däremellan är det som driver mig och det är oftast där innovation och kreativitet kommer fram, säger Magnus Osbeck.

En stor anledning till att Magnus Osbeck valde att fortsätta sin yrkeskarriär på Consid är företagets djupa förståelse för teknologi. Men även företagets goda rykte och snabba utveckling var något som lockade.

– Consid är utsett till Sveriges bästa arbetsgivare, vilket är fantastiskt! Jag har även på egen kammare frågat runt i min sfär om vilka som är bäst i branschen på att leverera it- och tekniklösningar, och då var det många som nämnde Consid, säger Magnus Osbeck.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter