Inspirera barn i tidig ålder!

Låt dem följa med till jobbet

Pressmeddelande / 2019-10-29

För ett år sedan initierade IT-bolaget Consid Bring Your Child to Work Day i syfte att öka IT- och teknikintresset hos barn och unga, inspirera till och en sund balans mellan arbete och privatliv och möjliggöra för barn att se hur det är på sina föräldrars arbete. Nu är det dags att återigen fylla arbetsplatserna med nyfikna barn och ungdomar – gör er redo för den 30 oktober.

För några år sedan instiftade Consid Minecraft Day för att inspirera barn och unga till ett teknikintresse redan i tidig ålder. Detta i och med den rådande kompetensbrist i IT-branschen som befaras bli ännu större i framtiden. Nu uppmanar de för andra året i rad andra aktörer att göra samma sak utifrån deras branschbehov. Mirjam Lewin, Marketing Project Manager på Consid, berättar om bakgrunden till initiativet:

– Vi initierade Minecraft Day för att vi tror att det är lika viktigt att barn får en förståelse för vad föräldrarna gör på dagarna som att föräldrar förstår vad barnen gör. Utifrån Minecraft Day instiftade vi sedan Bring Your Child to Work Day 2018 som en förlängning av initiativet. Vi vill nämligen att dagen ska kunna appliceras på alla branscher. Vi ser nu verkligen fram emot den 30 oktober och hoppas på en inspirerande dag i många avseenden, säger Lewin.

Bring Your Child to Work Day äger rum på onsdagen under höstlovet varje år. Hittills är 150 barn anmälda från 9 olika Consid-orter.

Läs mer på www.bringyourcshildtoworkday.se.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser