2020-03-26

IT-bolaget Consid digitaliserar UF-mässan i Gävleborg

Den rådande covid19-krisen har minst sagt förändrat hela vårt sätt att leva, agera och förhålla oss till världen och våra medmänniskor. Entreprenörsorganisationen Ung Företagsamhet i Gävleborg valde att ställa om, istället för att ställa in. Nu hjälper IT-bolaget Consid AB till att digitalisera Gävleborgs första UF-mässa. Nu ska 700 UF-företagare, 222 UF-företag, 100 jurys och 4000 besökare få uppleva årets mässa ONLINE. 

Antal smittade i Covid19-viruset har ökat lavinartat och detta ledde i sin tur att Regeringen valde, på råddan av Folkhälsomyndigheten, att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 500 personer. Konsekvenserna av detta blev att otroligt många event, mässor och sammankomster ställdes in. Ung Företagsamhet i Gävleborg stod inför samma tuffa situationen som resterande delar av landet. Men lyckades, med hjälp avIT-bolaget Consid, att ställa om till en onlinemässa på kort tid.

– Vi är så otroligt tacksamma att Consid, på så kort varsel, ställer upp och hjälper till med ta fram en lösning så att vi fortfarande kan genomföra mässan. Vi har aldrig tidigare gjort detta förut men vi känner oss hoppfulla och inspirerade att genomföra UF-mässan i Gävleborg på webben. Vi tror att det kan få ringar på vattnet och inspirera andra, i likande situationer, att göra detsamma, säger Anna Leima,Regionchef på Ung Företagsamhet Gävleborg. 

Den klassiska fysiska mässan förvandlas nu till en livesändning som kan följas från hemmen. Istället för att varje UF-företag ska bygga uppe en fysisk monter så presenteras produkten i bilder eller video som visas för besökarna. Så här kommenterar Daniel Theorin, Key AccountManager från Consid, den digitala mässan; 

– Vi älskar att leverera kreativa lösningar och det är med stor glädje vi axlar detta förtroende. Det finns en otroligt potential i de digitala och vi tror att detta bara är början. Allt fler organisationer, företag, myndigheter och andra viktiga samhällsorgan kommer behöva ställa om. Vi på Consid brinner för att vara med i dessa processer och finns till förfogande för varje aktör som vill växla om sin verksamhet eller sina event och mässor till webben, säger Daniel.

Eventet sker den 8 april.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter