2017-09-11

IT-företag lanserar framtidens e-sport – tar med vinnarna & slår upp intelligent kontor i Dubai

Consid lanserar nu The Considition – ett nationellt e-sportshackathon där deltagarna, genom att programmera sin egen AI, ska ta sig från Stockholm till Dubai. I potten ligger för de tre bästa lagen en weekend till just Dubai, där de utöver att utforska staden tillsammans med sina tävlingskompanjoner, även kommer få uppleva en minst sagt annorlunda arbetsdag – mitt ute i öknen. ”Detta är något av det absolut senaste vi sett på hackathon- och e-sportsscenen i Sverige” menar företagets Brand Manager, Beatrice Carpvik.

Det snabbväxande konsultbolaget Consid lanserar nu The Considition – ett nationellt e-sportshackathon som äger rum den 8 november. Deltagarna, som kan tävla var som helst ifrån i landet, kommer ha som uppgift att programmera sin egen AI som ska ta dem från Stockholm till Dubai så snabbt som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan, vilket även påverkas av en rad andra objekt på vägen som ska tas hänsyn till. I mål vinner den som har mest poäng, där samtliga ovan aspekter i relation till varandra ger eller drar ifrån poäng – tid vs miljöutsläpp i kombination med omvägar för att samla extra poäng. Den optimala rutten kommer inte gå att planeras själv, utan boten kommer med hänsyn till ett givet gameset och ett antal regler på egen hand planera och genomföra tävlingen. Företaget själva menar på att de är framtidens e-sport på spåren:

– Vi har själva tagit fram hackathonet, som enligt mina kollegor är något av det absolut senaste de sett på hackathon- och e-sportscenen i Sverige. Det är med stor spänning vi ser fram emot att hackathonet, som kommer gå att följa online precis som många andra e-sporter, ska gå av stapeln den 8 november, säger Beatrice Carpvik, Brand Manager på Consid.

På spel i hackathonet står en faktisk resa till Dubai, vilken kommer äga rum i slutet av november. De tre lag som presterar bäst under hackathonet får följa med på resan, där de dels får chans att utforska staden, men också får vara med om sin i särklass mest uppseendeväckande arbetsdag hittills – mitt ute i öknen.

SLÅR UPP INTELLIGENT KONTOR I DUBAI
Consid kommer under oktober månad hålla föredrag för sina kunder runtom i landet på temat ”The Intelligent Office”, där de bland annat redogör för sitt erbjudande inom SharePoint och Office 365. Temat är något som följer med även in i det nylanserade e-sportsspåret, då förtaget planerar att ge hackathonvinnarna en extraordinär upplevelse i Dubai – nämligen en arbetsdag i deras alldeles egna digitala, intelligenta kontor, mitt ute i öknen.

– Med en intelligent arbetsplats i Dubais öken sätter vi ljuset på de många fördelar som finns att hämta i dagens digitala samhälle och de digitala lösningar vi erbjuder våra kunder, något som verkligen är värt att uppmärksamma. Det blir ett perfekt sätt för våra vinnare att inte förlora arbetstid medan de är i Dubai, samtidigt som de får uppleva något alldeles extra – sitt livs häftigaste arbetsdag, menar Carpvik.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter