Pressmeddelande / 2019-01-29

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – kommer under våren att öppna dörrarna till sitt 17:e kontor i landet. ”Vi ser dels en ökad efterfråga från kunder och en marknad där vi med lokal närvaro ser stor potential att växa, och dels ett väldigt gott rekryteringsunderlag i regionen med eftertraktad kompetens”, berättar Peter Hellgren, vd på Consid.

Under 2018 expanderade IT-bolaget Consid ytterligare då man bland annat öppnade tre nya kontor och passerade 700 anställda. Nu är siktet inställt på fortsatt tillväxt då man i vår slår upp portarna till sitt 17:e kontor i landet – i Gävle. Peter Hellgren, vd på Consid, berättar vidare kring etableringen:

– Vi ser dels en ökad efterfråga från kunder och en marknad där vi med lokal närvaro ser stor potential att växa, och dels ett väldigt gott rekryteringsunderlag i regionen med eftertraktad kompetens och framtida nyckelpersoner att bygga bolaget kring. Vi har under en längre tid haft siktet inställt på Gävleborgsregionen och vi ser en jättebra chans att etablera och bygga vidare vår verksamhet i staden. Gävle ligger också geografiskt väldigt bra, mellan våra två kontor i Uppsala och Sundsvall, varför det strategiskt finns ytterligare skäl att satsa i regionen, säger Hellgren.

Hellgren berättar vidare kring etableringens betydelse för Gävle som stad:

– Vi vill, i alla de städer vi är verksamma, bidra i utvecklingen och påverka lokalt för att skapa bättre möjligheter och förutsättningar för utveckling. Digitaliseringen av skolan och jämställdhet i it-branschen är två frågor som ligger oss extra varmt om hjärtat, varför vi framgent vill kunna bidra i denna utveckling även i Gävle och utveckla Gävle som it-stad, avslutar Hellgren.

Åsa Wiklund Lång, kommunstyrelseordförande på Gävle kommun, ser positivt på Consids etablering i regionen:

– Vi vill välkomna Consid till Gävle. Det är extra glädjande att företaget så tydligt uttrycker en vilja att bidra till utveckling lokalt också i ett bredare perspektiv. Gävle växer nu som it-stad, det är bra både för framväxten av fler arbetstillfällen och för att ta tillvara digitaliseringens alla möjligheter, berättar Wiklund Lång (S).

Tillförordnad regionansvarig blir Niclas Hedenskog, regionansvarig på Consid Uppsala, som till en början ska leda verksamheten på plats. Just nu pågår rekrytering och förberedelser inför öppnandet av Consids nya kontor i Gävle. Läs mer om vilken kompetens som efterfrågas i Gävle.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser