2019-06-05

IT-jätte öppnar affärsområdet Excellerate – vill skapa ett Sverige i digital framkant

Consid Excellerate erbjuder gratis utbildning i form av webinar under Covid-19s utbrott
Consid Excellerate erbjuder gratis utbildning i form av webinar under Covid-19s utbrott

Excellerate är namnet på IT-jätten Consids nya satsning på utbildningar, främst via digitala kurser. Kompetensbristen inom IT i Sverige är ett allvarligt problem. 100 000 ingenjörer väntas saknas år 2030. Nu vill IT-konsultbolaget Consid dra sitt strå till stacken för att utbilda Sverige och skapa ett land i digital framkant. Affärsområdet Excellerate blir Consids trettonde och målet är att revolutionera näringslivet genom en modern digital utbildningsplattform.

Excellerate står för förmågan att inom Consid förmedla och understryka hur människor och bolag kommer att utvecklas och kompetensmässigt accelerera och excellera genom de utbildningar vi genomför. Den spetskompetens som finns inom Consids väggar kommer genom Consid Excellerate att tas tillvara på och användas för att revolutionera kundernas branscher, främst genom digitala utbildningar där fokus ligger på respektive utbildningsdeltagares önskade mål.

– Med Excellerate öppnar vi dörren för lärande inom IT och tech som vi anser saknas på marknaden idag. Den spetskompetensen som Consid besitter vill vi inte ska stanna innanför våra väggar utan vi vill hjälpa bolag, främst våra kunder, att själva vara med och lära sig viktiga delar inom ramen för digitalisering, säger Simon Hoof, Affärsutvecklingschef på Consid.

Givet Consids digitala kunskap skapas nu affärsområdet Excellerate – en digital plattform som kommer erbjuda såväl kunder som föreläsare större möjligheter att nå ut med sin kompetens. Lansering förväntas ske i mitten av juni.

– Consid har konsulter som är världsledande inom sina kunskapsområden, såväl globalt som nationellt. Vi har sett att det finns utmaningar med hur lärande bedrivs idag, där just den digitala delen saknas. Här är vi övertygade om att vi, givet vår kunskap inom IT och Digital Transformation, kommer skapa en plattform som attraherar såväl kunder som föreläsare, avslutar Peter Hellgren, VD på Consid.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter