2020-05-04

IT-jätten Consid väljer Karlstad för etablering

Pressmeddelande / 2020-05-04

Mitt under brinnande coronakris väljer IT-konsultföretaget Consid att expandera och öppna nytt kontor i Karlstad. Fokus för Karlstadskontoret är digitala lösningar, systemutveckling och e-handel. Etableringen innebär att Karlstad kan få ett 40-tal nya arbetstillfällen de kommande åren.

– Karlstad är ett självklart val för Consid. Här finns en stark digitaliseringsvilja och många innovativa företag, vilket gör att det finns stora behov av våra tjänster. Dessutom finns ett bra rekryteringsunderlag med en mix mellan seniorkompetens och nyexaminerade. Karlstad universitet har åtta relevanta program för oss, säger Peter Hellgren, VD Consid.

Värmland har drabbats hårt av Covid-19-krisen. Över 800 personer varslades om uppsägning mellan 1 mars och 12 april. Samtidigt har arbetslösheten i länet stigit kraftigt, enligt Arbetsförmedlingen. Drygt 1 500 fler är anmälda som arbetslösa nu jämfört med för ett år sedan.

– Det känns bra att vi kan komma med goda nyheter och positiv energi i dessa svåra tider, säger Peter Hellgren.

Consid är en digital helhetsleverantör inom IT och kommunikation som under en kort period vuxit till att bli ett av landet mest framstående miljardbolag. Under 2019 anställde bolaget drygt 350 medarbetare och omsättningen landade på 1030 miljoner, en ökning med knappt 25 procent från året innan. De senaste åren har Consid breddat sitt erbjudande och är numera en “Digital helhetspartner”. Under det gångna förvärvades två bolag med varumärkesstrategi och reklam som huvudsakliga fokus. Vid etableringen i Karlstad är det just Consids hela erbjudande som representeras, men med speciellt fokus på digitala lösningar, systemutveckling och e-handel.

– Karlstad har precis det som vi behöver för en etablering. Förutom kompetensen och efterfrågan, ligger Karlstad även bra till rent geografiskt. Karlstadkontoret kommer att spela en viktig roll för Consid, säger regionsansvarig Henrik Boström.

Redan den 11 maj slår Consid upp portarna för Karlstadskontoret.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter