IT-jätten gör entré i Kalmar

Pressmeddelande / 2019- 01-15

Strax innan julledigheten meddelades det att Consid, verksam inom IT och digital transformation, skulle omsätta över 1 miljard kronor 2019. Nu kan IT-konsultbolaget berätta att de återigen tar ny mark. Under våren öppnar de nämligen kontor i Kalmar, koncernens tjugonde i landet.

Under förra året etablerade Consid kontor i Gävle, Nyköping, Borås och ytterligare ett i Göteborg. Nu kickar den digitala helhetspartnern igång året med att öppna upp ännu ett kontor, denna gång i Kalmar. Simon Hoof, Förvärvs- och Etableringsansvarig på Consid, berättar om den tydliga strategin bakom etableringen:

– Kalmar är otroligt bra för oss ut geografiskt läge. En kommun med momentum som vi ser har många intressanta företag och kunder på plats. Förutom det finns det ett bra rekryteringsunderlag som vi tror starkt på. Det här kommer bli stor succé!

Consid har de senaste året gått från att vara ett klassiskt IT-konsultbolag till att bredda sitt erbjudande och nu snarare sammankopplas med begrepp som ”Digital helhetspartner”. Under det gångna året har man i det ledet exempelvis förvärvat två bolag med varumärkesstrategi och reklam som huvudsakliga fokus. Vid etableringen i Kalmar är det just Consids hela erbjudande som representeras, men med fokus på systemutveckling, e-handel och CRM-system.

Bild från presskonferens i Kalmar. Fr.v.: Tobias Magnusson, Johan Persson, Peter Bäckrud, Thomas Davidsson, Peter Hellgren och Simon Hoof

– Etableringen i Kalmar är något vi längtat efter och en region som vi haft under loopen under en längre tid. Nu var tillfället rätt och vi ser fram emot att både nya medarbetare och fler kunder kan ha nytta av den digitala expertis vi besitter, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Som en del av Consids kultur är just kontoren en viktig och väsentlig del där man siktar efter att ha stans finaste. Alla kontor inreds av samma arkitekt som skapar en harmonisk mötesplats där exklusivitet möter industri. Exempelvis var grannkommunen Karlskrona nominerad i Årets finaste kontor för deras nyrenoverade lokaler under 2019. Kontoret i Kalmar väntas vara på plats under våren och i samband med detta avslöjas även vem som blir ortsansvarig.

– Nu väntar ett fortsatt spektakulärt och händelserikt år där vi firar de tjugo år som Consid funnits och den spännande tid som ligger framför oss. Kalmar är bara ett första nästa steg, avslutar Hellgren.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser