IT-konsultbolaget vill skapa ett mer hållbart Göteborg

Som ett led i projektet Engångsfritt city

 

 

Pressmeddelande / 2020-02-28

Consid, ett av landets främsta konsultbolag inom IT och kommunikation, har som ett led i kommunens satsning Engångsfritt city uppmanat sina anställda att minska sin förbrukning av engångsmaterial. Alla medarbetare på Consids Göteborgskontor har försetts med tomma matlådor för att minska nedskräpning och tillsammans skapa ett mer hållbart Göteborg.

– Ett av de största miljörelaterade problemen i samhället är nedskräpning och förbrukning av engångsartiklar i plast. Plasten står för hela 70% av allt avfall i havet och 2018 uppmättes 5,36 antal skräp / 10 kvadratmeter i Göteborgs stad*. IT-konsultbolaget Consid med kontor på Avenyn vill därför dra sitt strå till stacken genom kampanjen Engångsfritt city och bidra till ett mer miljövänligt och städat Göteborg. Genom att uppmuntra medarbetarna att ha med sig egen matlåda när de köper mat ute kan företaget tillsammans minska på förbrukningen av engångsförpackningar.

Kan vi bidra till att minska avfallet genom att få fler att handla lunch i egen låda istället för i engångsförpackning är det förstås väldigt positivt. Vi arbetar redan med olika åtgärder för att bli ett hållbart kontor och det här initiativet passar bra in i vårt miljöarbete, säger Petter Bergström, regionansvarig Consid Göteborg.

Projektet hoppas resultera i positiva vanor som håller i sig även när kampanjen är över, på så vis ger det långsiktig effekt för såväl miljön som för medarbetarnas insyn i miljöarbetet.

– Det är viktigt att komma ihåg att enkla åtgärder kan bidra till stora effekter. Genom att öka medvetenhet hos medarbetarna och utrusta dem med ett verktyg för att de på individnivå ska handla mer miljösmart hoppas vi ta ytterligare steg i vårt hållbarhetsarbete, avslutar Bergström.

 

*Engångsfritt City, Göteborgs stad och Centrumföreningarna

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser