Pressmeddelande - 26 maj 2023

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

– Det var nödvändigt med mer yta. Bara det senaste året har vi anställt över 30 personer och vi räknar med att anställa ytterligare 30 innan året är slut. När New York Legends flyttade ut passade vi på att ta över deras lokal, säger Magnus Norén som är kontorsansvarig för Consids Jönköpingskontor.

Consid har sitt huvudkontor i Jönköping, men finns på över 40 platser i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Företaget har två gånger vunnit den prestigefyllda titeln som ”Sveriges bästa arbetsgivare” och har trots pågående lågkonjunktur fortsatt kunnat visa upp starka ekonomiska resultat.

Consid flyttade till toppmoderna Atollen 2017, när Team Sportia flyttade ut. Magnus Norén menar att företagets lokaler är en avgörande aspekt när det kommer till rekrytering, men också när det handlar om att skapa en arbetsplats som andas glädje och innovation.

– Våra kontor är mer än en arbetsplats – de är en mötesplats för våra anställda att träffas på även utanför arbetstid. Vi vill skapa ett klimat och en företagskultur som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap och som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt, vilket våra kontor bidrar till, säger Magnus Norén.

Kontoret i Jönköping har utnämnts till ett av Sveriges snyggaste och den nya delen är förstås inredd i samma stil.

– Jag älskar att inreda Considkontoren. Jag vill skapa en tidlös mötesplats där folk känner sig hemma och vill stanna. Varje fastighet har en unik historia och egen energi. Det viktigaste jobbet är att känna av och känna in och sedan skapa en plats för samvaro, säger Sofia Nilsson, som är ny Interior and Facility manager på Consid.

Hon arbetar genomgående med lokala möbelproducenter och leverantörer, med fokus på kvalitet och hållbarhet. Kreativitet är den livskraft som för dem samman.

– Jag vet också att för att ha momentum och kunna slutföra projekt behövs det en stor dos struktur, disciplin och noggrannhet. Detta uppdrag innebär allt från att designa vackra inbjudande champagnebarer och pampiga entréer till att ta beslut i hur källsorteringen ska utformas samt vilket larmsystem som ska uppföras, säger Sofia Nilsson.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Ta del av fler nyheter

Consid i media, Pressmeddelande

Fullsatt på Morning Talk by Consid

1 dag sedan

Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Ladda fler