2023-05-26

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

– Det var nödvändigt med mer yta. Bara det senaste året har vi anställt över 30 personer och vi räknar med att anställa ytterligare 30 innan året är slut. När New York Legends flyttade ut passade vi på att ta över deras lokal, säger Magnus Norén som är kontorsansvarig för Consids Jönköpingskontor.

Consid har sitt huvudkontor i Jönköping, men finns på över 40 platser i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Företaget har två gånger vunnit den prestigefyllda titeln som ”Sveriges bästa arbetsgivare” och har trots pågående lågkonjunktur fortsatt kunnat visa upp starka ekonomiska resultat.

Consid flyttade till toppmoderna Atollen 2017, när Team Sportia flyttade ut. Magnus Norén menar att företagets lokaler är en avgörande aspekt när det kommer till rekrytering, men också när det handlar om att skapa en arbetsplats som andas glädje och innovation.

– Våra kontor är mer än en arbetsplats – de är en mötesplats för våra anställda att träffas på även utanför arbetstid. Vi vill skapa ett klimat och en företagskultur som andas snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap och som stimulerar till att tänka nytt, stort och fritt, vilket våra kontor bidrar till, säger Magnus Norén.

Kontoret i Jönköping har utnämnts till ett av Sveriges snyggaste och den nya delen är förstås inredd i samma stil.

– Jag älskar att inreda Considkontoren. Jag vill skapa en tidlös mötesplats där folk känner sig hemma och vill stanna. Varje fastighet har en unik historia och egen energi. Det viktigaste jobbet är att känna av och känna in och sedan skapa en plats för samvaro, säger Sofia Nilsson, som är ny Interior and Facility manager på Consid.

Hon arbetar genomgående med lokala möbelproducenter och leverantörer, med fokus på kvalitet och hållbarhet. Kreativitet är den livskraft som för dem samman.

– Jag vet också att för att ha momentum och kunna slutföra projekt behövs det en stor dos struktur, disciplin och noggrannhet. Detta uppdrag innebär allt från att designa vackra inbjudande champagnebarer och pampiga entréer till att ta beslut i hur källsorteringen ska utformas samt vilket larmsystem som ska uppföras, säger Sofia Nilsson.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter