2019-04-26

It-utmanaren Consid flyttar in i ”Gevaliapalatset”.

I början av året blev det känt att IT-konsultbolaget Consid etablerar sig i Gävle och att tidigare enhetschefen på Lantmäteriet, Torbjörn Bäckström, går in som regionansvarig. Nu kan Consid komma med ännu en nyhet – kontorslokalen är klar. Efter sommaren blir IT-jätten hyresgäster hos Castellum i vacker sekelskiftesvåning känd som Gevaliapalatset från 1892 precis vid Stortorget. 

Consid är ett av landets mest snabbväxande IT-konsultbolag. I slutet av januari meddelade bolaget att de öppnar upp sitt 17:de kontor i landet – denna gången i Gävle. Sedan dess har jakten på det perfekta kontoret ägt rum. Peter Hellgren, VD på Consid, berättar:

– Vi har väldigt tydliga riktlinjer när det kommer till våra kontor. Oavsett på vilket av våra kontor runt om i landet du är så ska du känna igen dig, det ska andas Consid. När du kommer till kontoret ska det kännas som att du kommer hem, det är en viktig del i det kulturbyggande som vi storsatsar på.

För att skapa den gemensamma känslan för alla sjutton kontoret har Consid en och samma arkitekt, Elisabeth Lejon, som ser till att det är samma färgkoder överallt och att designen hålls ihop. Dessutom blev kontoret i Jönköping nyligen utsedd av Newst till ett av Sveriges snyggaste kontor. Castellum har sedan tidigare ett partnerskap med Consid och är hyresgäster hos dem ibland annat Helsingborg, Norrköping och Örebro. Så här säger Castellums Affärsområdeschef inför flytten till lokalen invid Stortorget.

– Det känns otroligt kul att samarbetet med Consid fortsätter och att de blir våra hyresgäster även i Gävle. Förutom att Consid är trevliga hyresgäster är vi glad och nöjda över deras sätt att skapa ett tydligt budskap och en identitet genom lokalerna. Vi anser även att de är ett välkomnande tillskott i regionen och att alla förutsättningar finns för att det här ska bli riktigt bra, säger Stefan Öberg.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter