Miljardbolaget från Jönköping om supersiffrorna – det är förklaringen

Jönköpings-Posten 2022-11-14

Under en tid som präglas av höga elpriser och allt tunnare plånböcker hos konsumenterna presenterar Consid ännu en stark kvartalsrapport. Enligt vd Peter Hellgren finns det flera förklaringar till varför de har lyckats.

När IT-konsultbolaget Consid presenterar sin kvartalsrapport är det återigen starka siffror.

Omsättningen ligger på 454 miljoner att jämföra med föregående års 299 miljoner för samma period. Resultatet landar på 28,9 miljoner.

Totalt under årets första nio månader har Consid omsatt 1,51 miljarder kronor. Det var nästan samma omsättning som företaget hade helåret 2021.

Vd Peter Hellgren säger att det finns många förklaringar till varför siffrorna ser ut som de gör.

– Den ena delen är att vi har en otroligt bred kundbas, med en jämn fördelning mellan den privata och den offentliga sektorn, säger han.

– Man kan se det som sinuskurvor som är precis motsträviga varandra. I en högkonjunktur går den privata sidan starkare och i en lågkonjunktur går den offentliga sidan starkare och ungefär nu möts de här kurvorna.

Läs hela artikeln här

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  2022-12-05

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler