2021-05-27

Katrineholm växlar upp sitt intranät

Katrineholm växlar upp sitt intranät

Katrineholms kommun satsar på nytt intranät med ny plattform som är rustat för den digitala framtiden. Mer distansarbete och allt fler funktioner ställer höga krav på plattformen.

– Pandemin har snabbt påskyndat den digitala omställningen, exempelvis genom nya arbetssätt och mer distansarbete. Nu är det viktigare än någonsin att ha ett funktionellt intranät som underlättar medarbetarnas viktiga arbete att leverera välfärd till medborgarna, säger Pascal Tshibanda kommunikationschef Katrineholms kommun.

Katrineholms kommun är arbetsplats för nära 3 500 personer och har den senaste tiden vuxit ur sin plattform för intranät. Därför väljer nu Katrineholms kommun att byta plattform och partner för intranätet. Den nya plattformen blir en modern lösning som är mer skalbar, med möjlighet att växa. Det är it- och kommunikationsföretaget Consid som får utökat förtroende och ska utveckla det nya intranätet i plattformen Sitevision.

– Trenden inom intranät har den senaste tiden varit att skapa en digital hemvist och ett tydligt arbetsverktyg för sina medarbetare. Det gör det extra viktigt med ett intranät som enkelt kan integreras med andra plattformar och system samt ett intranät där man också kan arbeta med employer branding och målgruppsanpassning. Detta för att intranätet ska kännas som en viktig del av organisationen och inte vara ett tråkigt och stökigt standardsystem, säger Alexander Gustafsson, Affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid.

Consid har varit Katrineholms kommuns digitala partner sedan 2018 och har även utvecklat och förvaltat kommunens externa webbplats.

– Användarvänlighet för våra 3 500 medarbetare är högt prioriterat för oss och den får vi i plattformen Sitevision, att nya intranätet blir i samma plattform som vår externa hemsida kommer att underlätta för oss att hantera vår interna kommunikation på samma sätt som vi enkelt idag kan jobba med vår externa kommunikation, säger Pascal Tshibanda.

Cirka 65 procent av Sveriges kommuner använder idag Sitevision som plattform för webbplatser och intranät. Consid är idag Sitevisions största partner och har även avtal med Adda/SKR som gör det enkelt för kommuner och landsting att få hjälp med sina implementationer och utveckling i plattformar som Sitevision.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter