Kommer er hemsida att fungera efter den 1 februari? 

 

 

 

Den 1 februari 2019 är det dags. DNS-systemet får en totalrenovering. Frågan är – kommer er hemsida att fungera efter det? Ta reda på om så är fallet i Tords blogginlägg nedan!

DNS-systemet – som kan sägas vara hjärtat i internettrafik – kommer få en mycket välbehövlig totalrenovering den 1 februari 2019. DNS, eller domännamnssystemet, är en grundläggande del av internets funktionalitet och ert företags hemsida är helt beroende av de DNS-servrar som finns ute på internet.

Nu är det dags för en ordentlig uppfräschning av DNS-servrarna och den 1 februari kommer de flesta av internets största aktörer, t.ex. Cisco, Google och Facebook, att genomföra denna renovering. Det betyder i praktiken att ALLA kommer att påverkas.

Om er hemsida eller era servrar nyttjar den funktionalitet som kommer försvinna den 1 februari så kan er hemsida sluta fungera, eller hemsidan uppvisar fel.

Turligt nog är det att enkelt kolla om er hemsida kommer fungera som normalt efter renoveringen. Gå till dnsflagday.net och knappa in ert företags hemsideadress. Webbtjänsten svarar snabbt på om er hemsida kommer fungera som normalt eller om åtgärder behövs.

Om du har funderingar eller behöver hjälp med att åtgärda eventuella problem som hittas, tveka inte att ta kontakt med oss på Consid!

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  Consid – ett prisvinnande bolag

  Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

  Dagens industri gasellföretag 2020

  Gasellföretag
  9 år i rad

  Veckans affärer Superföretag 2020

  Superföretag
  8 år i rad

  Karriärföretagen 2021

  Karriärföretag
  6 år i rad

  Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

  Sveriges bästa
  arbetsgivare

  Läs mer om våra utmärkelser