2020-08-21

Consid får hälsocoach – välkomnar Kristina Iveljic

Consids nya hälsocoach – säg hej till Kristina Iveljic!

Kristina Iveljic är den glada och energifyllda Jönköpingsbon, född och uppvuxen i Trollhättan. Redan sedan 9 års ålder har hon spenderat stora delar av livet till handbollen och idag spelar hon på elitnivå för Hallby Dam. Jag hör med henne hur det kom sig att hon fick upp ögonen för hälsa och välmående.

– Det brinnande intresset för idrott, hälsa och välmående startade redan när jag var barn i och med handbollen, men vid senare år bestämde jag mig för att även utbilda mig inom området. Jag är nu utbildad hälsopedagog och licensierad personlig tränare. Jag skulle säga att det som fick mig att öppna upp ögonen för coachning var mitt tidiga brinnande intresse för träning och välmående. Träning för verkligen med sig en rad hälsofrämjande effekter och all sorts fysisk aktivitet är bra för våra kroppar och vårt välmående; du blir piggare, du orkar mer i vardagen, du frigör endorfiner, du blir starkare och du stimulerar immunförsvaret. Att motivera och coacha andra till att uppnå sina mål och en bättre hälsa och välmående är något som jag tycker är både ett viktigt jobb och ett riktigt kul sådant.

Jag är nyfiken på att vidare höra om det är någon särskild person som inspirerat henne till att följa sina drömmar och ständigt utvecklas. Kristina berättar:

– En stor förebild för mig inom träning och välmående har länge varit Pischa Strindstedt. Hon har inspirerat mig jättemycket genom åren och hon blev faktiskt utsedd till Årets PT på Guldhjärtat. Dessutom driver hon ett eget träningskoncept och har enligt mig väldigt sunda värderingar. Jag är övertygad om att det är jätteviktigt med förebilder. De får en att vilja komma längre, sträva mot nya mål och landa i att allt går!

Kristina kommer att utgå från Consids huvudkontor i Jönköping men har möjlighet att jobba nationellt över alla kontor. Jag frågar henne hur hon ser på tiden som kommer. Vad är planerna den närmaste tiden?

– Som hälsocoach på Consid kommer jag att motivera och inspirera medarbetarna till ett ökat välbefinnande och en förbättrad livsstil. Jag kommer att göra detta både i text och video samt driva fysiska aktiviteter nationellt, och så kommer man kunna anmäla sig till online PT där jag kommer kunna sätta upp ett individanpassat kost- och träningsschema om man skulle önska det. Det känns oerhört spännande att nu få kliva på uppdraget att coacha anställda hos Sveriges bästa arbetsgivare, som ju utgörs av grymma och drivande medarbetare.

Minst sagt spännande tider ligger framför oss. Jag hör med Krisitina om hon har något hon skulle vilja skicka med som avslutande ord.

– Jag skulle vilja säga såhär: För att få en härlig vardag behövs grunden. Det kan låta banalt, men den grunden består av tillräcklig sömn, sund kosthållning, goda relationer och fysiska aktiviteter. Lyckas man balansera dessa komponenter får man kort och gott ett lyckligare liv!

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter