Lösenordsbytardagen: Dags att byta lösen!

123456, password och qwerty – typiskt dåliga lösenord, i alla fall om vi får tro Splashdatas årliga lista på de sämsta lösenorden. Idag, på Lösenordsbytardagen, vill vi därför uppmärksamma vikten av att använda sig av smarta – och säkra – lösenord!

123456, password och qwerty är lösenord som alla tre ligger i topp av de mest använda, eller värsta, lösenorden. Vi frågade Henrik Sandell, en av grundarna till Consid, som är något av en expert på just lösenord, hur han ser på lösenordsbyten:

– Det är egentligen inte alls särskilt viktigt att byta lösenord. Det viktiga är att man aldrig använder samma lösenord på två ställen, och att man använder sig av svåra lösenord. Om du kan komma ihåg ditt lösenord i huvudet så har du valt ett för enkelt. Det här börjar bli accepterad best-practice inom säkerhetskretsar idag.

Så, har du samma lösenord på samtliga av de ställen där du behöver kunna logga in dig? Är lösenordet dessutom 123456, password, qwerty eller kanske namnet på ditt husdjur eller gatan där du bor? Då är det dags att byta lösenord! I alla fall om man får tro säkerhetsexperterna. Passa på att byt idag – det är ju ändå Lösenordsbytardagen.

Happy password:ing!

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser