2019-02-08

Löwengrips startupinkubator och Consid går ihop för jämställdhet – samlar näringslivets nyckelpersoner på middag

IT-bolaget Consid går ihop med Löwengrip för att tillsammans lyfta jämställdhetsfrågan. Detta genom att anordna ett event för 50 av näringslivets mäktigaste kvinnor. ”Jag tror starkt på att om man sätter drivna och smarta människor i ett rum, så kommer det leda till skarpa diskussioner som i slutändan kommer skapa förändring”, menar Carolin Solskär, Head of Innovation på Nordic Tech House.

I höstas utsågs Löwengrips startupinkubator, Nordic Tech House, till priset som Årets eQualizer på Considgalan i Blå hallen. Strax därefter bjöd initiativtagarna till galan, Consid, in till ett möte för att tillsammans ta spjärn för den gemensamma hjärtefrågan kring jämställdhet. Resultatet blev en middag på Hillenberg för 50 av näringslivets mäktigaste kvinnor, ett event för att inspireras av olika tillvägagångssätt och för att få en naturlig kontaktyta till varandra i motgång och medgång. Johanna Hoof, projektansvarig för it-bolagets kvinnliga nätverk Q Rendezvous, berättar mer om kvällen:

– Vi vill skapa en kväll som går in på djupet och berör, som skapar värde på riktigt, en kväll offline. Därför har vi inte bjudit in någon specifik talare för ett scenupplägg – utan alla de ledare som fått inbjudan är där för att kunna inspirerande och dela med sig av deras erfarenheter till varandra. Därför kommer vi bjuda på en upplevelsemiddag där maten blandas med insikter, dolda talanger och möjligheter mellan deltagarna. Tanken är att skapa en lättillgänglig kontaktyta till varandra, berättar Hoof, PR-ansvarig på Consid.

Q Rendezvous håller kontinuerliga träffar över hela landet och har bland annat synts i Almedalen i deras ansats att samla grundare för jämställdhetsnätverk runtom i landet till en gemensam plattform.

Drivande från Löwengrips imperium är Carolin Solskär, Head of Innovation på Nordic Tech House. Solskär jobbar aktivt med jämställdhetsfrågor i många olika sammanhang och har bland annat varit en stark röst i #metoo-rörelsen samt en av organisatörerna bakom Women’s March. Tillsammans med Isabella Löwengrip och Johanna Hoof leder hon kvällen på Hillenberg den 12 februari. Solskär berättar mer om samarbetet:

– Jag tror starkt på att om man sätter drivna och smarta människor i ett rum, så kommer det leda till skarpa diskussioner som i slutändan kommer skapa förändring. Jag ser fram emot en kväll där vi skippar kallpratet och fokuserar på saker som faktiskt kommer generera värde, avslutar Solskär.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter