Pressmeddelande - 24 sep 2022

Maja Westling tilldelas Consid Gefle IF Award

PRESSMEDDELANDE 2022-09-24

Årets Consid Gefle IF Award går till mittfältaren Maja Westling som spelar i Gefle IF:s damlag. Stipendiet delades ut på Gavlevallen i helgen för att uppmärksamma kvinnliga förebilder inom sporten.

Det är tredje året i rad som Consid och Gefle IF delar ut stipendiet Consid Gefle IF Awards. Stipendiet tilldelas en flick- eller damlagsspelare som genom sin sportslighet och laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar. Motiveringen till årets vinnare Maja Westling lyder:

Hon är en förebild både på planen och i omklädningsrummet. Hon vill alla väl i alla lägen, men är samtidigt inte rädd att säga ifrån när det behövs. Hon är en sann förebild!

Maja Westling
Maja Westling.

-Det är väldigt roligt att få dela ut stipendiet till Maja. Hon är en sann förebild som visar vägen för nästa generations fotbollsdamer. Genom stipendiet ”Consid Gefle IF Awards” vill vi lyfta kvinnliga förebilder i klubben som utmärker sig både på och utanför planen. Maja är klockren, säger Consids kontorschef i Gävle, Therese Murdock, som delade ut priset före matchen i lördags.

It-bolaget Consid finns på 37 orter runtom i landet och etablerades i Gävle 2019. Bolaget arbetar aktivt med inkludering och mångfald och vill vara en förebild när det kommer till jämställdhet. En del i det arbetet är att få fler kvinnor till IT-branschen men även att lyfta kvinnliga förebilder genom initiativ som till exempel Consid Gefle IF Awards. Consids jämnställdhetsplattform ligger till grund för stipendiet som har tagits fram tillsammans med Gefle IF.

Det är Gefle IF som, tillsammans med it-företaget Consid, utser stipendiaten. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar sedan en motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

-Jämställdhet är något som vi på Consid alltid vill ska vara en självklarhet. Att lyfta kvinnliga förebilder är en del i ett mycket större arbete som vi jobbar med dagligen. Genom Consid Gefle IF Award vill vi bidra till ett mer inkluderande klimat och vi är väldigt stolta över att för tredje året få dela ut stipendiet till en kvinnlig förebild, säger Peter Hellgren, VD Consid.

Tidigare stipendier har delats ut till Alva Skoglund, 2021, och Ebba Gavlén, 2020.

Stipendiet är på 5000 kronor.

 

 

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Dagens industri
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

  2022-11-17

  Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

  Ladda fler