2023-04-17

NWT: Nytt mentorprogram ska locka kvinnor och icke-binära till IT-branschen

I en intervju i NWT med Ann Svalling, mentor i Q Mentoria, kan man läsa om Consids mentorskapsprogram för kvinnor och icke-binära. Hör Ann Svalling berätta om sina upplevelser som mentor och vikten av att inspirera andra.

Bristen på kvinnor och icke-binära är stor inom IT och tech.

Företaget Consid vill locka fler till branschen genom en satsning på bland annat mentorskap.

– Det är roligt och givande att få ge kunskap och samtidigt lyssna på en annan kvinna, hur hon har det och vad hon önskar sig i livet, säger Ann Svalling, mentor på Consid i Karlstad.

Ann Svalling, konsultchef och affärsutvecklare på Consid Karlstad
Ann Svalling, konsultchef och mentor på Consid

IT- och tech-branschen fortsätter domineras av män. Kvinnor utgör idag 30 procent av alla anställda, trots den kompetensbrist som råder.

I början av året öppnade företaget Consid en kostnadsfri jämställdhetsplattform, Q by Consid, som bland annat erbjuder ett mentorskapsprogram.

Programmet ger kvinnor och icke-binära från gymnasiet och uppåt tillfälle att utforska it-branschens alla aspekter, och har även som mål att skänka en stor dos inspiration.

Peter Hellgren, vd på Consid, beskriver Q Mentoria i ett pressmeddelande:

– Bristen på mångfald i IT-branschen är ett långt gående problem och det är allas ansvar att arbeta mot en mer inkluderande bransch. Q Mentoria syftar till att ge fler möjligheten att upptäcka vad en karriär inom it kan innebära och samtidigt få ta del av inspiration och erfarenheter från andra som befinner sig i branschen, säger han.

Läs hela artikeln här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter